Esports

Escenari de luxe per desfer el triple empat

Rossi, Lorenzo i Stoner arriben colíders a Assen. De Puniet domina la primera jornada | Simoncelli, l'any que ve a MotoGP

El Mundial ha aterrat al circuit holandès d'Assen, un traçat especial perquè és l'únic on es continua corrent des de l'inici del campionat, el 1949. Aquest any, a més, s'arriba al traçat holandès, conegut com la Catedral, amb un triple empat al capdavant de la categoria de MotoGP, cosa que encara fa més esperada la veterana cursa.

Cent sis punts són els que tenen Valentino Rossi, Jorge Lorenzo -tots dos amb Yamaha- i Casey Stoner (Ducati), els tres pilots que tot fa pensar que lluitaran pel títol, ja que les Honda Repsol d'Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa semblen ja massa allunyades (69 i 67 punts, respectivament). Ahir, però, a la primera jornada d'entrenaments a Assen, tots tres es van veure sorpresos per un outsider, Randy de Puniet (Honda), que feia el millor temps de la jornada amb 1:37.842. Això sí, darrere del francès se situaven l'italià, l'australià i el mallorquí, per aquest ordre.

Pedrosa es veu millor

Pel que fa a l'actuació dels pilots catalans de la màxima categoria, el millor va ser el vallesà Pedrosa, que va acabar en sisè lloc, mentre que el manresà Toni Elias (Honda) i el barceloní Sete Gibernau (Ducati) eren el quinzè i el setzè, respectivament.

El de Castellar continua refent-se de la caiguda patida a Mugello i ahir deixava ben clar que es troba força millor que fa quinze dies a Montmeló. "He pilotat sentint-me més bé que a l'última cursa al Circuit de Catalunya, i això és molt positiu -va explicar el deixeble d'Alberto Puig-. No anava infiltrat i he anat a bon ritme, tot i que també és veritat que després de baixar de la moto sí que noto alguna molèstia i dolor, però és el que esperàvem i espero que per a la classificatòria pugui estar encara una mica millor".

D'altra banda, l'escuderia de Fausto Gresini va anunciar ahir que l'italià Marco Simoncelli (Gilera), actual campió del món de 250 cc, correrà la pròxima temporada en MotoGP amb una de les seves Honda. "Té el caràcter d'un pilot de la màxima categoria", va dir la marca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.