Esports

Rossi sortirà primer per davant de Pedrosa i Lorenzo

El pilot italià ha conquistat la seva segona 'pol'e de la temporada en el Gran Premi d'Holanda

El pilot italià Valentino Rossi ha fet la segona pole de la temporada en el Gran Premi d'Holanda, setena prova del Mundial, on sortirà primer en la categoria de Moto GP per davant del català Dani Pedrosa (Honda) i el mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha).

Assen, coneguda com la Catedral del motociclisme, ha d'aclarir el panorama en el Mundial de Moto GP, on Rossi, Lorenzo i Stoner estan empatats a punts en el lideratge. Si en els últims lliures del matí ha dominat Lorenzo, l'hegemonia a l'entrenament de qualificació ha correspost a l'italià, mentre que Stoner no s'ha trobat a gust amb la seva Ducati.

En aquesta ronda de qualificació, el millor temps ha estat entre Edwards, Stoner i Rossi, fins que Lorenzo ha ensenyat les seves cartes i ha quallat un gran crono a falta de vuit minuts per al final de la sessió. El mallorquí ha obligat a tornar ràpidament a pista Il Dottore, que ha recuperat la pole amb un crono de 1.36.025, gairebé quatre dècimes millor que el seu company d'equip.

El més beneficiat de la sessió ha estat Pedrosa, que ha aprofitat el rebuf de Rossi per colar-se en segona posició a 85 mil·lèsimes del vuit vegades campió del món. El català s'ha enganxat a la roda del pilot de Yamaha en la seva millor volta i li ha servit per superar Lorenzo, que ha acusat els seus cronos irregulars a la segona part del circuit.

Stoner ha tingut problemes d'estabilitat amb la Ducati, que ha derrapat diverses vegades. L'australià ha tornat a boxs evidentment emprenyat amb el rendiment de la moto i ha acabat fora de la primera línia per primera vegada aquest any.

Toni Elias (Honda) sortirà quinzè i Sete Gibernau (Ducati) un lloc per darrere.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.