Esports

Rossi guanya a Assen la carrera número 100 del seu palmarès amb Lorenzo segon i Stoner tercer

El gran duel que s'esperava per desfer el triple empat al capdavant de la classificació ha acabat convertint-se en un domini aclaparador de 'Il dottore'

Valentino Rossi ha convertit el Gran Premi d'Assen de Moto GP en un contundent monòleg, que ha suposat la victòria número 100 del seu palmarès i que el converteix en el nou líder en solitari del Mundial.

I és que el gran duel que s'esperava per desfer el triple empat al capdavant de la classificació ha acabat convertint-se en un domini aclaparador de Valentino Rossi.

Il dottore, que ha batut el rècord del circuit en la tercera volta, no ha donat opció a cap dels seus rivals i ha corregut en solitari fins creuar la línia de meta amb autoritat, sumant així la seva tercera de la temporada.

Lorenzo ha acabat segon i Stoner tercer. Pedrosa ha tornat a decebre i una caiguda en les primeres voltes l'ha tornat a deixar fora.

Semblava que el de Castellar del Vallès estava recuperat i tot i que s'ha col·locat primer gràcies a una sortida genial ha caigut en la tercera volta i s'ha vist obligat a abandonar. Toni Elías ha finalitzat en una meritòria vuitena posició.

Aoyama s'imposa a 250
Aoyama es converteix en el nou líder del Mundial de 250 cc en imposar-se a Assen per davant de Barberà i Simoncelli.

Els problemes amb els pneumàtics han deixat un motivat Simoncelli fora de la lluita després que ha comandat la carrera fins a deu voltes per al final. Aleshores, Bautista i Aoyama l'han superat i s'han escapat sense oposició.

El japonès i l'espanyol, doncs, s'han disputat el cap de cursa fins que, quan acabaven la penúltima volta, en la darrera xicana, l'Aprilia del de Talavera de la Reina s'ha menjat literalment la roda de darrere de l'Honda del japonès i Bautista ha acabat per terra. Amb l'espanyol fora de combat, Aoyama ha pogut acabar la cursa i creuar la línia de meta com a guanyador.

Al seu darrere, Barberà li ha guanyat la partida a Simoncelli i ha aconseguit la segona plaça per davant de l'italià. Capítol a part es mereix l'extraordinària actuació d'Aleix Espargaró, que després d'uns mesos lluny del Mundial ha tornat com a pilot suplent per acabar quart en una cursa completíssima.

Frec a frec a 125

Al circuit d'Assen, la cursa de 125 cc ha estat marcada per un tens i vibrant frec a frec a les posicions capdavanteres. Els protagonistes han estat Sergio Gadea, Nico Terol i Julián Simón.

Han estat a punt de tocar-se entre ells en diverses ocasions i, de fet, a l'última volta Terol ha protagonitzat una sortida de pista que ha afavorit Gadea, que ha acabat primer, mentre Terol ha creuat la línia de meta en segona posició i Simón en la tercara.

No obstant això, els comissaris, que ja havien avançat que l'ús de l'escapatòria a la xicana on Terol i Simón s'han tocat seria sancionat, han decidit penalitzar el pilot del Jack & Jones amb 20 segons.

Així doncs, Terol ha caigut de la segona a la cinquena plaça. Gadea ha guanyat, Simón ha pujat fins a la segona plaça i Bradley Smith ha ocupat el tercer lloc del podi. Pol Espargaró, el millor català, ha acabat novè, seguit de Marc Màrquez i Joan Olivé.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.