Esports

Guardiola, nominat al Príncep d'Astúries dels esports

L'any passat el premi va ser concedit a Rafael Nadal

L'entrenador del Futbol Club Barcelona, Pep Guardiola, ha estat nominat per al premi Príncep d'Astúries dels Esports, que s'atorgarà el pròxim 2 de setembre.

Fonts de la Fundació Príncep d'Astúries han destacat que en la iniciativa de proposta se subratlla que Guardiola està considerat com un dels jugadors més carismàtics de la història recent del club.

La candidatura es fa pública un dia després de fer-se pública la nominació de les alpinistes que més 8.000 han coronat: la basca Edurne Pasaban, l'austríaca Gerline Kalterbrunner i la italiana Nives Meroi.

Nascut a Santpedor el 1971, va ser jugador professional fins al 2006 i va desenvolupar gran part de la seva carrera professional al FC Barcelona, en les categories inferiors del qual va ingressar el 1984.

Després d'una campanya al capdavant de la banqueta del filial del Barcelona, el qual va ascendir a Segona B, en la present temporada s'ha fet càrrec del primer equip, amb el qual ja s'ha proclamat campió de la Copa del Rei i de la Lliga espanyola, a falta que es disputi la final de la Lliga de Campions.

Com a jugador del FC Barcelona va acumular un ampli palmarès format per sis títols de Lliga (1990-91, 91-92, 92-93, 93-94, 97-98 i 98-99), una Copa d'Europa (1991-92), una Recopa d'Europa (1996-97) i dues copes del Rei (1996-97 i 97-98), entre d'altres, com la medalla d'or als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.

En la temporada 2001-02 va jugar en el calcio italià amb el Brescia i, després d'un any a la Roma, va tornar al club llombard.

En la temporada 2003-04 va fitxar per l'Al-Ahly de Qatar i el 2004 pel Dorado de Sinaloa mexicà, on va finalitzar la seva carrera com a futbolista professional el 2006.

Els premis Príncep d'Astúries dels Esports es concedeixen, segons el reglament dels guardons, "a aquella persona o persones o institució que a més de l'exemplaritat de la seva vida i obra hagi aconseguit noves metes en la lluita de l'home per superar-se a si mateix i contribuït amb el seu esforç de manera extraordinària al perfeccionament, cultiu, promoció o difusió dels esports".

L'any passat el premi Príncep d'Astúries dels Esports va ser concedit a Rafael Nadal i des de la seva primera edició, el 1987, ha estat atorgat a esportistes com el golfista Severiano Ballesteros, el saltador de perxa Serguei Bubka, les tennistes Arantxa Sánchez Vicario i Steffi Graf, el ciclista Lance Armstrong i el fondista marroquí Hicham El Guerrouj.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.