Esports

Passadís al doble campió

Els blaugrana s'han convertit matemàticament en campions després de la derrota del Madrid davant del Vila-real

Probablement a aquesta hora encara somriu. No té cap foto del Barça celebrant el títol de Lliga, ni cap declaració eufòrica dels jugadors ni de Pep Guardiola, però ja deu saber que l’equip blaugrana és campió. Possiblement ho sap per la televisió, perquè va veure la derrota del Madrid a Vila-real (3-2), que donava matemàticament el títol al conjunt barcelonista, o qui sap si vostè és dels que ha tornat a anar, si no s’ha cansat de fer-ho aquest maig, a Canaletes. O, potser, més calmat, deu haver escoltat la notícia en algun butlletí de ràdio, o deu haver vist la portada del diari, o deu haver navegat per internet. La notícia, que el Barça ha guanyat la dinovena Lliga del seu palmarès, que suma el cinquè doblet de la seva història –el Madrid n’acumula quatre–, ja la sap. Però el que potser no sap és què van fer els jugadors de Guardiola per celebrar el títol, o, més aviat, què van deixar de fer.

Eufòria, sí. Alegria, moltíssima. Però no menys responsabilitat. Cadascú va celebrar-ho a casa seva. Cap cita passada la mitjanit. Cap sortida irrenunciable. Les abraçades i els bots de felicitat en el més estricte ambient familiar. La televisió encesa, però el telèfon bullint. Desenes de SMS intercanviats entre els jugadors. Desenes de missatges de felicitació arribats de Catalunya, la Manxa, Andalusia, les Canàries, l’Argentina, el Brasil, l’Uruguai, Mèxic, Islàndia, Bielorússia, França, Costa d’Ivori, Mali, Camerun... Trucades dels capitans, del cos tècnic. El mòbil, a petar. Però no haurà estat fins aquest matí que els jugadors es deuen haver mirat els uns als altres les cares de campions. L’equip aterra a Palma amb tots els honors. El Mallorca li farà un passadís com a mínim, però el seu tècnic, Gregorio Manzano, ja va anticipar ahir amb humor que n’hi podrien fer un a l’inici com a cortesia al flamant campió de Copa, i un altre després del descans com a homenatge pel títol de Lliga.

Defensar l’escut
“Els adjectius, els qualificatius, la valoració que sigui a final de temporada. Queden quatre partits per acabar i encara ens queda treballar”, va contemporitzar ahir Guardiola, que, abans de saber el resultat del Madrid, exigia als seus jugadors “descansar bé, menjar bé i competir bé”. “Igualment hem de defensar uns colors i una institució”, va reclamar el tècnic barcelonista, mentre mostrava el seu disgust perquè “s’hagi parlat tant de fer rues sense ser campions”. “Les celebracions han de sortir espontàniament i no podem menystenir el Mallorca ni ningú”, va argumentar alhora que s’alleujava perquè els seus jugadors, impermeables a l’eufòria de fora, “s’han entrenat millor del que m’esperava”.

“La Lliga és prioritària. Avui és més important que la Copa o la Champions”, va emfatitzar per donar el just mèrit al seu equip per la seva trajectòria en el campionat. “A la Champions, contra el Lió vam tenir minuts que ens van poder costar estar a fora, o a Londres quedàvem eliminats si no hagués sigut per la cama d’Iniesta. Per no parlar de la Copa, en què Pinto precisament en les semifinals contra el Mallorca va aturar un penal. És a la Lliga on hem fet més mèrits continuats”, va raonar, sense amagar que tot just després de ser campió de Lliga podrà reservar jugadors de cara a la final de la Champions a Roma.

Avui l’alineació ja anirà marcada per aquesta dosificació. Pinto podria ocupar la porteria, per bé que ahir es va torçar el turmell dret a l’entrenament i a hores d’ara és dubte. En tot cas arriba el moment de curar-se en salut. Descans i passadís per al campió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.