Esports

Tornen els aldarulls a Canaletes

L'enfrontament entre una desena de joves i els Mossos acaba amb una càrrega de dispersió general amb desenes de pilotes de goma disparades per la policia. Hi ha 65 detinguts i 51 ferits lleus

L'altaveu gegant que Interior ha llogat a Focus perquè els Mossos d'Esquadra puguin adreçar-se a la multitud ha tornat a ser el detonant dels aldarulls. Com ja va passar dimecres, durant la celebració de la Copa del Rei davant l'Athlètic de Bilbao, la Rambla de Canaletes i els voltants ha estat l'escenari d'incidents entre grups d'aficionats i els Mossos d'Esquadra.

Cap a les tres de la matinada, un centenar de persones han començat a llançar ampolles, llaunes i objectes contundents contra la línia policial situada al carrer de Pelai amb la Rambla. L'actuació ha acabat amb la detenció de 65 persones, 4 de les quals menors d'edat acusats de desordre públics, danys, atemptat i resistència a l'autoritat, i 51 ferits.

La policia ha decidit actuar després que concentrats mantinguessin els llançaments sense fer cas als reiterats avisos per megafonia que els alertaven de la imminent acció policial sinó deposaven l'actitud violenta. Davant d'aquesta negativa, els agents de paisà desplegats a la zona han començat a fer les primeres detencions dels autors d'aquests llançaments que amb la seva actuació posaven en risc la integritat de les persones que participaven de la festa i que no tenien res a veure amb els aldarulls.

Fins a les 6 de la matinada el Servei d'Emergències Mèdiques ha atès onze agents de mossos, quatre agents de la Guàrdia Urbana i 36 ciutadans arran de diverses contusions, totes de poca gravetat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.