Esports

Nou cop contra Calderón abans de l'assemblea

Futbol

A escasses hores per a la celebració de l'assemblea de compromissaris del Reial Madrid, a Ramón Calderón li ha esclatat una última bomba devastadora per als seus interessos. El diari El Mundo publicava aquest dissabte els resultats de la investigació de la Brigada Provincial de la Policia Judicial sobre el frau del vot per correu en les últimes eleccions a la presidència del club blanc, la principal conclusió de la qual és que l'actual dirigent no hauria estat el guanyador si s'haguessin computat els vots nets rebuts per correu, una victòria que hauria d'haver-se adjudicat Juan Palacios.

Durant dos anys i mig la Policia ha realitzat un recompte dels 10.942 vots per correu que es trobaven precintats al jutjat. L'obertura d'aquestes paperetes, una vegada examinada la seva validesa, sumada als vots de les urnes, confirma que Calderón va obtenir menys vots que Palacios.

Qüestionari als socis
La investigació s'ha completat confrontant aquestes 10.942 paperetes amb els 23.144 vots dipositats en les urnes per aquestes tres llistes electorals. Així, s'ha pres declaració de forma individual a més de 7.000 socis, que van haver de respondre a un qüestionari comú: "Si va votar, a qui va votar, si va votar a més presencialment i si va reconèixer com a seva o no la signatura que apareix en la papereta".

Calderón va aconseguir frenar el vot electoral després d'interposar una demanda en els jutjats en detectar-se irregularitats en moltes paperetes de Villar Mir, el tercer candidat en discòrdia. Segons aquesta investigació, els vots falsificats corresponen a un treball elaborat pels membres de la penya Quinta del Buitre, que s'ha distingit pel seu suport a Calderón. El president d'aquesta penya va ser nomenat posteriorment director de penyes del club blanc i la directiva proposarà en l'assemblea d'avui uns altres dels seus membres per a la Junta Electoral, per a la qual també és candidat Rafael García Garrido, una persona que va gestionar mig centenar de vots a Calderón, vots que van aparèixer finalment en les saques de Villar Mir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.