Esports

Calderón, sota sospita

Reial Madrid

Ramón Calderón segueix acumulant denúncies en la seva gestió, un mandat que s'ha convertit en el més escandalós de la història del Madrid. Marca publicava aquest dimarts que en l'última assemblea de socis el president va infiltrar compromissaris falsos de cara a assegurar-se l'aprovació de tres punts vitals per seguir al capdavant del club blanc. No és el primer cop que Calderón és acusat de manipular una votació i a dreta llei Juan Palacios hauria de ser l'actual president, tenint en compte el còmput de vots vàlids per correu donat a conèixer per la policia i "segrestats" després de la denúncia als jutjats del mateix Calderón.

Quan encara se sent el ressò de la denúncia de l'exsecretària Cristina Bermúdez, que denuncia que els responsables del Madrid engreixaven les comissions d'alguns fitxatges, ara s'ha destapat aquest nou escàndol dels compromissaris falsos. Molts d'ells van ser introduïts abans de l'obertura del recinte per situar-los prop de la tribuna d'oradors, on es van fer notar intimidant l'oposició amb diversos insults.

Luis Bárcena, director general de l'àrea social del club, va llegir aquest simarts un tebi comunicat en què no desmentia la situació viscuda a l'assemblea, però sí n'exculpava el president i la junta. Bárcena va manifestar l'existència d'un control exhaustiu dels accessos i va assegurar que es portarà a terme una "rotunda investigació" que derivarà en l'expulsió de socis del club si hi ha irregularitats.

Votació a mà alçada
El recompte de la votació no està exempt de polèmica, ja que Calderón va ordenar que fos a mà alçada i supervisat per les hostesses contractades pel club, sense la presència d'interventors o notaris. L'oposició comptava amb 560 compromissaris, xifra que li donava la majoria a la votació, però en principi no impugnarà el resultat tot i vulnerar-se els estatuts del club quan el president no va permetre dos torns d'intervenció i un de rèplica i després que el secretari no va fer esment exprés del nombre de compromissaris per verificar la votació.

L'argument de l'oposició és que Calderón coneix tots els mecanismes legals per retardar qualsevol denúncia. "El Madrid és una ciutat sense llei i hi han d'intervenir les autoritats", va dir amb rotunditat Eugenio Martínez, president de la Plataforma Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.