Esports

Estocada a Saviola

Reial Madrid

Quan va sonar el nom de Juande Ramos per substituir Bernd Schuster a la baqueta del Reial Madrid, un dels jugadors blancs va fer una ganyota: Javier Saviola. El davanter no tenia justament bons records del tècnic manxec, de quan van coincidir fa tres temporades al Sevilla. I la treva imposada per la nova coincidència ha durat exactament dues setmanes.

Fa tres anys el Pibito jugava cedit pel Barça al Sevilla. Hi va fer uns números acceptables, amb 15 gols en 43 partits, però no agradava gaire, gens, a Juande. Tot i la imposició del club, l'entrenador el va substituir a la majoria de partits i en va forçar la sortida del club. Va ser fàcil convèncer el secretari tècnic, Monchi. "Cobra massa pel que fa". Saviola s'ho va ensumar i abans que es fes públic va manifestar que si Juande continuava, ell no esgotava la cessió. Va acabar contracte -escalfant banqueta- al Barça i, amb focs d'artifici, va fitxar pel Madrid el 2007 i no excessivament a la baixa quant a cotització: 3 milions nets per cadascuna de les quatre temporades.

Ha estat, clarament, un dels grans fracassos de Pedja Mijatovic i Ramón Calderón. El van comprar -i van vendre l'operació- com un jugador encara amb petroli per extreure i, sobretot, com una bufa al Barça. Però el dia a dia a Valdebebas va convèncer aviat Schuster que Saviola ja era mediocre i ideal per ocupar els minuts de les escombraries. L'argentí va participar només en 15 partits i va anotar 3 gols. Aquesta temporada no arriba als 300 minuts, i des que mana Juande ho té més complicat. El passat l'ocupa l'espectacular rebuda que va tenir el 2001 al Prat, però el present són els 29 minuts que li va concedir Juande contra el Zenit al Bernabéu, en un matx de Champions del tot intranscendent.

Reben el Deportivo
"La meva situació al Reial Madrid és insostenible", ha manifestat Saviola aquesta setmana, reivindicatiu. I l'únic que ha aconseguit és quedar-se una setmana més fora de la llista, d'entrada, i rebre una mostra d'enorme menyspreu després. "Si Saviola vol jugar tots els diumenges, que es busqui un equip inferior. És difícil dir qui hauria de treure per fer-lo entrar", va llançar ahir Juande. En resum, li va dir paquet i que es busqui la vida.

El Conill, per tant, seguirà amagat al cau, i no formarà part de la renaixença a què aspira el Madrid des de la unió. Els companys duen quatre victòries seguides i sense ell un cop més buscaran avui (21.00 hores, Canal+) la cinquena. El rival, un Deportivo molt fluix al Camp Nou i, justament per això, perillós avui al Bernabéu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.