Barça

Puyol s'entrena, Tito s'estrena

Aquesta tarda, a les 18 h i contra l'Hamburg, arrenca el Barça de Vilanova

Tito debuta com a primer entrenador exactament quatre anys més tard que Guardiola

Puyol va tornar ahir als entrenaments

També debuten Jordi Roura,
José Ramón de la Fuente i Edu Pons

De ben segur que la data d'avui, 24 de juliol del 2012, apareixerà en majúscules en la biografia esportiva de Tito Vilanova. Potser el Barça juga aquesta tarda, a partir de les sis, un partit d'aquells que es veuen amb xancletes i una cervesa a la mà, per passar l'estona i matar el cuquet de veure futbol, però també és el dia que el successor de Pep Guardiola, qui ha estat el seu segon durant quatre glorioses temporades, s'asseu a la banqueta per primera vegada per dirigir l'equip com a entrenador principal. La data, beneïda casualitat, és la mateixa que Guardiola té assenyalada com la del dia del seu debut. El tècnic de Santpedor es va batejar dirigint el primer equip del FC Barcelona un 24 de juliol del 2008. Va ser, lògicament, en un amistós de pretemporada jugat a Escòcia, contra l'Hibernian, que va acabar amb un contundent 0-6.

Hamburg

Tito també s'estrenarà lluny del Camp Nou, en el seu cas serà a l'estadi d'un històric europeu, l'Hamburg, que celebra el seu 125è aniversari. El modern Imtech Arena, una instal·lació estrenada en el mundial del 2006, de ben segur quedarà per sempre en el record del tècnic de Bellcaire d'Empordà.

El partit és el primer amistós de la pretemporada 2012 i ha de servir, sobretot, per començar a posar en forma la plantilla blaugrana, que fa només una setmana que ha iniciat la feina i que encara no està, ni de bon tros, al complet. El de menys serà, doncs, el resultat. Jugaran tots els que viatgin i la jornada servirà per airejar el grup després d'uns quants dies d'intensa feina sota la calor de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí.

Per tot plegat, si avui cal trobar un protagonista al Barça aquest és, sens dubte, Tito Vilanova. Amb ell s'estrenaran també en dia de partit alguns membres del seu cos tècnic: Jordi Roura, que era scouter i ara és l'entrenador ajudant; José Ramon de la Fuente, el preparador de porters, i Edu Pons, el preparador físic. Tots tres s'asseuran a la banqueta blaugrana per primer cop una setmana després de començar a treballar amb la primera plantilla blaugrana.

Ovació a Pinto

La segona setmana de feina en la pretemporada del Barça es va iniciar ahir amb un emotiu moment de celebració. En l'entrenament matinal, després de sortir dels vestidors, la plantilla va fer una rotllana al mig del camp d'entrenament per dedicar una gran ovació a José Manuel Pinto, que diumenge al vespre va ser pare d'un nen, de nom Nathan. “Superfeliç, dia dels més grans. A les 21.15 acaba de néixer Nathan Pinto. Us envia salutacions”, revelava el porter a través de Twitter.

En el grup que aplaudia Pinto s'hi va poder veure el capità, Carles Puyol, que, tal com estava previst, es va començar a exercitar una setmana abans que els internacionals amb Espanya. Puyi, que va treballar en solitari, va ser operat d'una lesió osteocondral al genoll dret, fa dos mesos i mig. Dilluns que ve, coincidint amb l'arribada dels jugadors que encara estan de vacances, Puyol passarà les proves mèdiques pròpies del retorn a l'activitat i se sabrà quin és el seu estat.

Alves, molest pel silenci

Dani Alves continua molest amb el Barça perquè el club no va desmentir els rumors que apuntaven a una sortida del brasiler del club. “Va haver rumors de que no continuaria i em va molestar que ningú sortís a defensar-me”, va afirmar el blaugrana. La confiança del nou tècnic, però, ha animat al defensa: “Tito sempre m'ha deixat clar que compta amb mi, que em vol a l'equip”. El brasiler va assegurar que aquesta temporada treballarà per esvair tots els dubtes que la gent hagi pogut tenir, i va deixar clar que si el club no vol que segueixi, ho acceptarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.