Malgrat tot, l'Espanyol continua dins del túnel

Callejón i Jarque avisen que l'equip no ha fet res i que és en lloc de descens

Pel català, han de seguir igual i amb l'afició com a jugador número dotze

L'andalús es vol desfer del Betis per tenir més arguments de salvació

Animats però no confiats. Aquest és el sentiment que es respira dins del vestidor de l'Espanyol arran de la victòria de dijous a El Molinón. Malgrat l'eufòria desfermada després del triomf contra l'Sporting, ahir un dels capitans, Daniel Jarque, i un dels golejadors contra els asturians, José Callejón, van voler enviar un missatge de confiança, però alhora de prudència. I és que, tal com van voler recordar els dos jugadors blanc-i-blaus, l'equip encara es troba en zona de descens i tampoc no ha aconseguit el primer objectiu, que és sortir del pou.

Segons Daniel Jarque, els tres punts sumats en el darrer partit no signifiquen la salvació, sinó la possibilitat de veure més a prop la llum al final d'un túnel que ara a l'esquena s'ha fet més llarg que a davant. «Per sortir d'allà hem fet una ratxa molt bona, però ara s'ha de mantenir. Hem de guanyar més partits i incrementar-la i aquest diumenge tenim la primera oportunitat. Cal guanyar per sortir i encara serà dur, sabem que estarem lluitant fins el final.»

La dinàmica que ha portat l'Espanyol a posar-se a un sol punt de la permanència quan fa un mes la distància era de vuit punts, només ha de donar confiança i força per continuar. «De com estàvem al moment actual hi ha un món, però hem de tenir clar que no hem fet res, que queda molt camí i no podem relaxar-nos perquè som en llocs de descens i cal seguir.»

La mateixa manera de pensar té José Callejón. «Reclamàvem aconseguir una bona ratxa de resultats i això intentem. Sabíem que si nosaltres érem capaços d'encadenar unes quantes victòries retallaríem punts perquè els de dalt fallarien. Estem en la bona línia però encara queda molt i no estem salvats.» Pel davanter andalús, ara l'objectiu ha de ser vèncer el Betis demà i sortir del descens per continuar fent passos cap endavant. «Seria importantíssim aconseguir una tercera victòria consecutiva. Moralment seria una gran empenta i a més, segurament, sortiríem de la zona de descens. Hem remuntat dos llocs i seria fabulós dedicar aquesta ratxa a l'afició.»

Precisament Jarque es va referir al «treball i a l'afició» com a claus d'aquesta millora i confia veure plenes les grades de Montjuïc. «Necessitem que vingui la gent, que animi com fins ara. Gràcies al seu suport estem aconseguint punts, estem jugant amb dotze.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.