KIKO RATÓN, AL PRIMER TOC

—Marcar 17 gols entre dos davanters és fer una bona temporada, no?

—«Esperem que en puguem marcar més per ajudar l'equip, perquè encara queden partits per jugar per aconseguir la permanència matemàtica i, entre tots, necessitem aconseguir més gols.»

—Quin ha estat el seu millor gol?

—«No ho sé, però el més important va ser el del Còrdova [el 2-1], perquè estàvem necessitats. No guanyàvem partits i aquell gol ens va donar molta motivació i energia, i la victòria ens va permetre arribar als 46 punts.»

—Com és Peragón dins el camp?

—«És com una rata. Ell és el típic davanter que està voltant per allà que li caigui alguna pilota. És un portent de tècnica i de física... És molt bon company, i ens compenetrem bé, perquè en cada moment sabem què farà l'altre.»

—Quin és el millor davanter de la categoria?

—«Conec Toché (Cartagena), perquè hi vaig coincidir en l'Hèrcules i també va estar a l'Atlético. També destacaria Sergio García (Betis). A segona A, hi ha molts davanters que tenen molt de gol.»

—El seu millor registre de gols a 2a A eren els 6 gols de Tenerife del curs 2002/2003. Ara ja l'ha superat. Hi confiava?

—«Confiava en mi i confiava en les meves possibilitats, en el que puc fer i en el que no puc fer. Sé quins són els meus defectes i quines són les meves virtuts, que són més aviat poques. I tenint en compte això, la resta és tenir encert, que va a ratxes. He tingut la fortuna de marcar gols.»

—Li falta un gol per renovar de manera automàtica. A més, ja li han ofert la renovació, no?

—«Sí, hem parlat d'alguna cosa. Hem de veure com s'acaba la temporada, però no crec que hi hagi problema.»

PERAGÓN, AL PRIMER TOC

—Marcar 17 gols entre dos davanters és fer una bona temporada, no?

—«Crec que no només nosaltres dos hem fet gols. Hi ha força jugadors de l'equip que han marcat. L'equip ha generat ocasions i les ha materialitzat [42 gols en 36 partits]. Ara en el tram final de lliga ens està costant una mica més, però esperem fer-ne més.»

—Quin ha estat el seu millor gol?

—«El més bonic? El de la Real Sociedad [l'1-2].»

—Però no va servir per guanyar els tres punts...

—«En el moment que vaig fer el gol, va servir per avançar-nos en el marcador. [...] Hi ha gols més transcendentals que d'altres, però el de l'altre dia a Vigo [el 2-1] va ser més anecdòtic que cap altra cosa, perquè no va servir per puntuar.»

—Com és Kiko Ratón dins el camp?

—«Kiko és un davanter que fa de referent a dalt, que aporta moltes coses a l'equip i no només en atac, sinó també en defensa. És un jugador molt incòmode per al rival en la sortida de la pilota des del darrere. A més, ofereix una pausa a dalt a l'equip, perquè aguanta bé la pilota i fa més fàcil [als companys] arribar a l'atac.»

—Va ser evident l'entesa entre tots dos en el partit de Montilivi contra el Còrdova (2-1).

—«Crec que el partit va ser interessant. Hi va haver diverses jugades, en què la pilota estava a dalt i els davanters hi vam poder entrar en contacte. Llavors l'equip va tenir més ocasions i va patir menys. Potser és el que ens ha faltat una mica més aquesta temporada: tenir la pilota al camp del rival.»

—Quin és el millor davanter de la categoria?

—«Delibasic (Hèrcules). Em va agradar molt quan vam jugar-hi [al camp de l'Hèrcules, 2-0]. El vaig veure una mica per sobre de la resta. És un davanter molt interessant.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.