2a DIVISIÓ A

Un perill a prop de l'àrea

El pitxitxi del Girona, Kiko Ratón (9 gols), i el seu soci en atac, Peragón (8), formen una parella temible per a les defenses rivals

1
PARTIT
del Girona ha acabat amb gols de Ratón i Peragón: al camp de la Real Sociedad (2-2). Ratón va fer el 0-1 (20') i Peragón, l'1-2 (73').

Vestits de carrer i somrients per a la sessió de fotos, tots dos enganyen. Francisco José González Expósito, Kiko Ratón, d'1m 86 i 33 anys, és un tros de pa beneït i accedeix amablement a posar al vestidor del Girona al costat d'un dels seus companys. Ell és el pitxitxi amb 9 gols, un més que l'altre jugador fotografiat. Roberto Peragón Lacalle, d'1m70 i 32 anys, també és davanter i també juga a Montilivi per primera temporada. Igual que Ratón, Peragón ha tingut un rendiment satisfactori (8 gols). Esclata de riure quan se li fa algun comentari, però dins el camp no s'està de romanços i no para d'incomodar defenses. Ratón i Peragón, Peragón i Ratón: un perill només a prop de l'àrea rival.

La temporada a Girona és la millor de Ratón a segona A quant a gols marcats. N'havia fet sis a Tenerife fa set anys i ara ja n'ha fet nou. El canari és un dels vint màxims golejadors de la categoria –el pitxitxi és Molina (Elx) amb 18 dianes– i, amb l'ajut de Peragón, ha marcat el 41% dels gols del conjunt de Narcís Julià (17 de 42). La parella més letal és la del Cartagena, formada per Toché (17 gols) i De Lucas (11) –vegeu quadre adjunt.

Ara sí, ara no.

Ratón va ser el gran beneficiat del fet que el Girona fos incapaç de tramitar la fitxa de Calle abans del 31 d'agost. L'exdavanter del Tenerife va ser titular en els primers quatre mesos de competició i, tot i el mal començament de l'equip, sempre va donar la cara. Va marcar tres gols en tres dels quatre primers desplaçaments (Real Sociedad, Osca i Numància) i va ser bàsic en la remuntada contra l'Elx del 20 de desembre (de l'1-2 al 3-2). Ratón ha marcat en set dels trenta-quatre partits disputats i, en dos, l'esmentat contra l'Elx i contra el Còrdova a casa, ha marcat dues dianes. Acumula 20 partits de titular i 14 de suplent, quan Calle li va prendre el lloc a partir del duel contra l'Albacete (jornada 20).

El 2-1 contra el Còrdova de l'1 de maig va posar fi a tres derrotes seguides (Vila-real, Llevant i Cadis), i va permetre que el Girona respirés. Aquell 1 de maig va quedar clar que Peragón, que va fallar un penal amb 0-1, i Ratón, que va marcar els dos gols de l'equip, s'entenen bé. «Amb Kiko vam jugar junts el començament de lliga, però intento ser compatible amb tots els companys», destaca Peragón sense voler estendre's gaire més. L'exjugador de l'Alacant va ser company durant moltes jornades d'Antonio Calle, autor de tres gols.

Roberto Peragón ha disputat 32 partits (31 com a titular), la meitat dels quals de complets (16). Amb el 2-1 de dissabte al camp del Celta, el seu primer gol de cap, Peragón ja ha aconseguit vuit dianes, de les quals dues de penal (a Montilivi contra el Cadis i contra l'Albacete). El 2001, l'exjugador del Burgos també en va fer vuit amb el Llevant, igual que amb el Rayo Vallecano el 2004. El seu millor registre golejador són els 11 gols aconseguits amb l'Elx el 2007.

Bona entesa.

Contra el Còrdova, Peragón va fer una assistència d'or al davanter canari, que va driblar el porter i va fer el 2-1 amb la cama esquerra (52'). Ratón reconeix que s'entén bé amb el madrileny. «Ell [Peragón] sap que si la pilota va molt amunt, ell corre de pressa cap al darrere perquè sap que la perllongaré [tocaré la pilota amb el cap]. No ho sé, estem tan compenetrats que ja sabem què farà cadascun de nosaltres en cada moment. Per això han arribat els gols, perquè, sense saber com, hi ha una passada i fem gols d'aquesta manera.» Segons l'exjugador de l'Iraklis grec, Germán i Calle «són molt bons davanters i companys».

El Girona ha marcat 42 gols en 36 partits i fins a quinze jugadors han aconseguit superar el porter rival. A banda de la parella d'atac més eficaç de l'equip, Ratón (9 gols) i Peragón (8), també han marcat Calle, Matamala, Tortolero i Moha (3), Dorca, Migue, Cañas i Sarmiento (2), i Galán, Xumetra, Juanma, Germán i Gabri (1). Sarmiento, sense equip, i Gabri (Espanyol B) ja no són a Girona.

LES PARELLES

Cartagena (28): Toché (17) i De Lucas (11).
Elx (24): Molina (18) i Juli (6).
Vila-real B (23): Marco Rubén (13) i Jefferson Montero (10).
Albacete (22): Stuani (16) i Antonio Hidalgo (6).
Rayo Vallecano (21): Rubén Castro (12) i Aganzo (9).
Llevant (20): Rubén Suárez (11) i Juanlu i Javi Guerra (9).
Betis (19): Sergio García (12) i Jonathan Pereira (7).
Numància (19): Del Pino (10) i Iñigo Vélez (9).
Múrcia (19): Chando (10) i Natalio (9).
Còrdova (17): Pepe Díaz (12) i Arteaga (5).
GIRONA (17): Kiko Ratón (9) i Peragón (8).
Las Palmas (17): Javi Guerrero (9) i Rondón (8).
Salamanca (17): Linares (9) i Salva Sevilla (8).
Castelló (16): Ulloa (12) i Mantecón i Dani Pendín (4).
Hércules (16): Delibasic (9) i Danciulescu (7).
R. Unión (15): Brit (10) i Romo (5).
Real Sociedad (14): Bueno (8) i Griezmann i Agirretxe (6).
Nàstic (13): Fernado Morán (7) i Campano (6).
Celta (12): Trashorras (8) i Iago Aspas, Michu i Joselu (4).
Cadis (12): Enrique (7) i Tristán, Ogbeche i Toedtli (5).
Recreativo (11): Carmona (6) i Álvaro Antón (5).
Osca (10): Camacho (6) i Rico (4).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.