Futbol català

Les badades espatllen altre cop la feina

Futbol. El Girona queda eliminat de la copa a El Molinón. Tres minuts fatídics abans del descans, amb més concessions al darrere, el van frenar

Va rebre l'1-0 (42') i de seguida Richy va regalar el segon a l'Sporting
Prou bé amb la pilota, el domini dels gironins en la segona part va ser estèril

Com espatllar en tres minuts una posada en escena prou digna. Si al Rico Pérez el Girona va badar al principi, ahir va esperar a poc abans del descans. En un escenari de primera, va tenir temps de mostrar bones maneres, de fer patir per moments els locals i fins i tot d'impacientar els seus aficionats, àvids de començar a celebrar alguna cosa. Fins que es va fondre. L'1-0 podria arribar a tenir mitja disculpa (només mitja), però el segon torna a ser una pèrdua prohibida. De les que s'han d'arreglar amb urgència, passin a la copa o a la lliga.

L'Sporting no va necessitar fer res de l'altre món ni arriscar gaire per obtenir un triomf que necessitava amb urgència i deixar el Girona fora d'una competició que se li ennuega des que milita a segona divisió A.

Fidel al seu estil i malgrat jugar al camp d'un rival de molta entitat, el Girona va començar amb valentia, mirant de fer circular la pilota, tot i que amb més joc horitzontal que vertical. Apareixia Jandro, que hi posava la pausa que hi sap posar, tot i que força lluny de l'àrea. De fet, ben poca cosa passava en els primers minuts a les àrees. Isaac Becerra, en la seva estrena, intervenia més amb els peus o anant a buscar pilotes lluny de l'àrea petita que no pas amb rematades. El Girona va perdre alguna pilota en la primera mitja hora, però l'equip mirava d'estar atent i diligent en la pressió. Benja va tenir la primera rematada amb intenció, que va fer tremolar El Molinón. Els locals, que abans havien fet un xut de falta al travesser (de Sangoy), funcionaven a ràfegues. Alguna progressió de Trejo, i poca cosa més.

Però van saber aprofitar molt bé els forats que van deixar els gironins. En l'1-0, Canella va tenir tot l'espai i tot el temps del món per buscar una centrada que Juncà no va poder treure, en un mal rebuig tot i estar pressionat per un rival. I en el 2-0, va quedar retratat Richy, en voler treure jugada una pilota i regalar el gol a Trejo. Massa concessions i més de mitja eliminatòria a les escombraries amb tota la segona part encara per jugar.

Una altra història

L'Sporting i Manolo Sánchez van poder respirar tranquils i convertir en còmode un partit que, si s'hagués desenvolupat com en la primera mitja hora, amenaçava de provocar-los els maldecaps que s'han trobat en l'arrencada en la lliga. Amb el 2-0, l'afició es va calmar i tot va perdre intensitat. Amb una hora consumida i poca cosa destacada des del descans, Rubi va apostar per fer debutar el jove migcampista Pere Pons i també va donar minuts a Javi Acuña. Un gol dels gironins hauria fet recuperar l'emoció i els nervis a la graderia, però al Girona li costava avançar amb perill. També va entrar Felipe Sanchón, que va substituir Jandro, aplaudit per l'afició local.

Els asturians van dedicar bona part de la segona meitat a deixar passar el temps i mirar de pescar algun contraatac. El Girona va tenir més estona la pilota i, per bé que no va defallir mai, tampoc va fer la sensació que faria canviar alguna cosa. Va ser un voler i no poder. Acuña ho va provar des de lluny i un del seus xuts (83') va ser dels que més s'hi van acostar, juntament amb un de falta directa des de lluny d'Ariday. Tot plegat, però, sense fer gaire soroll. El mal ja estava fet.

SPORTING2

GIRONA0

SPORTING DE GIJÓN: Cuéllar, Pedro Orfila (Ricardo, 46'), Gregory, Landeira, Canella, Mandi (Mendy, 46'), Trejo, Lora, Nacho Cases, Juan Muñiz i Sangoy (Hugo Viera, 76'). GIRONA: Isaac Becerra, Jose, Richy, Migue, Juncà, Tébar, Garmendia (Pere Pons, 60'), Ariday, Jandro (Felipe, 72'), Toni Moral i Benja (Acuña, 60'). GOLS: 1-0 (42') Nacho Cases. 2-0 (45') Trejo. ÀRBITRE: Prieto Iglesias (comitè navarrès). T.G.: als locals Grégory (31') i Mendy (84'), al visitant Migue (77') i Toni Moral (80'). T.V.: a. PÚBLIC: Uns 12.000 espectadors. RESUM DEL PARTIT: 8' Bona progressió de Garmendia i xut de Benja que acaba en el primer córner per al Girona 15' Fora de joc de Sangoy, que s'havia quedat sol després d'una pèrdua de Jose 19' Trejo se'n va de Jandro i Juncà per potència però quan arriba dins l'àrea topa amb Migue 20' Ariday corre molts metres i la cedeix a Toni Moral, que li posa la pilota dins l'àrea. El xut del canari, molt tou, l'atura sense cap problema Cuéllar 22' Richy s'atreveix a xutar a porteria des del mig del camp. Res. 23' Becerra surt i atrapa una pilota llarga que buscava Sangoy 27' Sangoy prova un xut de falta directa per sobre la barrera que impacta al travesser 28' Xut massa creuat de Trejo 34' Benja, dins l'àrea, rep una passada a l'espai de Garmendia i prova un xut encreuat que supera Cuéllar però, amb la rosca al revés, s'acaba perdent per poc 38' Isaac Becerra bloca amb seguretat un xut des de fora l'àrea de Nacho Cases 41' (1-0) Canella arriba sol per l'esquerra, fa la centrada, Juncà la intenta treure i la pilota queda solta. Nacho Cases ho té ben fàcil per marcar. 45' (2-0) Richy, últim home, en lloc d'allunyar la pilota, s'embolica davant Trejo, que la hi roba i bat Becerra. 54' Mendy supera Juncà, guanya la línia de fons i fa la passada enrere que troba Sangoy, que xuta molt alt 56' En un córner, Grégory pot rematar davant la sortida de Becerra, però desviat. 68' Xut de lluny d'Acuña que Cuéllar bloca. 71' Jandro, en posició forçada, prova un xut amb l'esquerra, molt fluix. 76' Ariday prova un xut de falta directa que agafa bona direcció però surt llepant l'escaire esquerre. 81' Xut creuat de Mendy que es perd a la dreta de la porteria de Becerra. 83' Acuña rep a la frontal i prova un xut amb molta intenció al pal llarg, amb bona intervenció de Cuéllar a córner. 86' Hugo Viera arriba a l'àrea, es desfà de Richy i de Migue i prova un xut sec que treu bé Isaac Becerra. 87' Tres jugadors de l'Sporting entren a la rematada d'una falta lateral però no hi arriben i la pilota surt per poc pel pal llarg.