Motor

El seu lloc natural

Motor. GP de Catalunya. Marc Márquez i Pol Espargaró se situen al capdavant de Moto 2 a Montmeló. Stoner manté intacte el seu discurs a la pista i és el més ràpid a Moto GP

La millor volta que havia fet Marc Márquez en les tres sessions lliures havia estat un 1:47.414. En la qualificació oficial, en la segona volta sencera que feia, ja havia aturat el cronòmetre en 1:46.511. En va fer sis més, de voltes, en 1:46. Explicava el lleidatà divendres a la tarda que les proves que havien fet els havien marejat. “Els entrenaments lliures són per provar coses”, deia ahir, pocs minuts després de signar la posició preferent, la quarta consecutiva d'aquesta temporada. Tan sols Tom Luthi li va poder prendre la de la primera cursa, sota els focus de Qatar.

Tant ell com Pol Espargaró haurien pogut millorar els seus registres. Al final, però, la pista era la rambla major i, com comença a ser habitual a Moto 2, el que no s'ha fet durant la tanda difícilment s'arregla en els instants finals. Qui es va donar per satisfet amb el temps marcat va ser Tom Luthi, tercer. Les coses havien anat tal com Márquez i Pol tenien al cap la tarda de divendres. El pilot del Catalunya Caixa Repsol perquè, de tant provar, ja ho havien descartat gairebé tot –“hem començat de zero, amb bona mentalitat, i hem fet un gran salt endavant”–. El de l'equip de Sito Pons, líder del campionat, utilitzant els pneumàtics que divendres havia reservat i que avui portarà. Si el temps es manté en uns paràmetres similars als d'ahir, és clar. Si plou, tots, també ell, hauran de començar de nou i sobre la marxa –ahir les previsions que hi havia al circuit deien que en cas de ploure ho faria a partir de les 12 del migdia–. A la tercera fila, Toni Elias i Tito Rabat, vuitè i novè respectivament i exactament amb el mateix temps. Elias, que es queixava del temps que perdia al darrer sector, ahir encara s'hi deixava 0,2 segons. Rabat, tot i no baixar d'1:47, va ser capaç de fer nou voltes en aquest segon, un ritme només inferior al dels tres genets de la categoria. Excel·lent onzena posició de Jordi Torres (1:47.239), al davant del seu company d'equip Bradley Smith.

El domini del campió

A Moto GP, el campió del món va deixar clar que vol revalidar el títol. Ahir, sota una calor intensa, Casey Stoner va aconseguir la segona pole position de la temporada. El pilot australià, que va rodar tot just deu voltes senceres durant la sessió, va fer el millor temps del cap de setmana. A nou minuts del final de la sessió, Stoner va superar el temps que fins llavors tenia Dani Pedrosa, i va quedar a només una dècima de la seva pole de l'any passat. En el mateix moment que ell marcava la posició preferent, Jorge Lorenzo li seguia les passes de ben a prop va aconseguir la segona millor marca. De fet, el mallorquí només va quedar a una dècima del campió. La primera fila la tancarà el pilot del Tech 3 Cal Crutchlow. Dani Pedrosa, que al matí havia estat el més ràpid, sortirà des de segona línia. Per la seva banda, en la categoria CRT Aleix Espargaró va quedar a poc més de mig segon del seu company De Puniet –el millor– i sortirà quinzè. L'altre català de la categoria, el barceloní Ivan Silva, va ser últim.

La sessió de qualificació de Moto 3 va acabar amb una millor volta de Maverick Viñales frustrada pel trànsit en el revolt d'entrada a meta. Dos pilots més lents al davant i una col·lecció al darrere, en fila índia, agafats a la seva FTR Honda i intentant millorar els seus temps. Fa un any, aquí a Montmeló, Mack encara podia enganxar-se a algú per fer temps. Ara té tota la graella rere seu, com les mosques a la mel. No va trobar a faltar la darrera volta. El pilot de Ricard Jové, però, va deixar clar que és més real pensar que estava mig segon davant de la resta i no pas els 0,2 amb què va avantatjar Khairuddin. El malai, Rossi i Cortese, líder del mundial, van estar regularment amb els del davant. Cap d'ells, però, va acostar-se al ritme de Maverick. Al final de la sessió, Miguel Oliveira va carregar-se Binder i Techer. El portuguès de l'equip d'Emili Alzamora va fer una sessió en equip, primer amb Àlex Márquez i després amb ell i Àlex Rins. Els tres pilots van rodar molta estona junts, intentant trobar el ritme que, sembla, només tenia Oliveira. Al final, Márquez va ser l'11è i Rins el 16è. Isaac Viñales, el cosí de Mack, va acabar molt lluny (27è).

M'hagués agradat estar una mica més endavant, però estic content per la feina que hem fet
Aleix Espargaró
Fer la ‘pole' a casa és molt maco. Espero que el temps sigui bo per demostrar que som forts a la pista
Maverick Viñales
Estic content, però encara falta millorar alguna cosa de la moto. Espero que no faci tanta calor
Casey Stoner
Estic molt molest per no haver pogut fer un millor temps. El trànsit al final era molt perillós
Tito Rabat
Tinc un sentiment agredolç per haver-me quedat tocar de la ‘pole', però tenim un gran ritme de pas per volta
Pol Espargaró
No esperava fer la ‘pole' després dels entrenaments de divendres. Ara estic preparat per lluitar per la victòria
Marc Márquez
Ens falta afinar una miqueta la moto, però les sensacions no són dolentes. Estic molt motivat
Dani Pedrosa
Ha estat molt dur per culpa de la calor. Em falta confiança en la part davantera de la moto
Jorge Lorenzo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.