Motor

Salom guanya a Montmeló i es col·loca líder del Mundial

Aquesta és la tercera victòria de la temporada del pilot mallorquí després de les de Qatar i Itàlia

Els catalans Àlex Rins i Maverick Viñales acaben la cursa de Moto 3 en segona i tercera posició, respectivament

El mallorquí Lluís Salom (Red Bull KTM All) ha guanyat aquest diumenge el Gran Premi de Catalunya i es col·loca líder del Mundial de Moto3 per davant de Maverick Viñales, que avui ha estat tercer, i Alex Rins, segon.

Salom ha signat un cap de setmana perfecte –ahir també va fer la pole– que confirma el seu gran moment de forma, després de vèncer també a Mugello fa dues setmanes.

Un grup de sis pilots s'ha escapat ja en les primeres voltes: Salom, Viñales, Rins, Efren Vázquez, Àlex Márquez i l'australià Jack Miller. Un setè podia haver estat també en aquesta lluita, però l'alemany Jonas Folger, quart a la general, ha hagut de conformar-se veient-ho des del box per culpa d'una fractura al canell que li ha impedit córrer a Barcelona.

A mesura que ha anat avançant la carrera, la selecció natural ha deixat Salom, Viñales i Rins –tres KTM– sols al capdavant, amb Vázquez i Márquez intentant contactar per darrere i Miller una mica més despenjat.

Primer Rins i després Viñales, fins avui líder del mundial, han intentat tibar a falta de deu voltes per al final. No obstant això, ha estat Salom el que ha augmentat de veritat el ritme de carrera en els últims sis girs. A l'estela del balear seguien Rins i Viñales, a qui, potser adolorit per la caiguda que va patir ahir en la qualificació, li costava aguantar el ritme i ha renunciat a la baralla final. Ja fora de la lluita pel podi, Márquez i Vázquez, que acabarien quart i cinquè, respectivament.

Mentre que Viñales semblava resignar-se a ser tercer, Rins, en canvi, ho ha intentat fins al final. En l'última volta, ha buscat el rebuf de Salom en el revolt abans de meta, però el mallorquí no li ha deixat ni una porta oberta.

Amb la victòria d'avui, la tercera de la temporada després de les de Qatar i Itàlia, Lluís Salom és, amb 127 punts, nou líder del Mundial, avantatjant Maverick Viñales (122) en cinc punts i Àlex Rins (101) en 26.

Classificació Moto3

1. Luis Salom ESP/KTM 41:15.331


2. Àlex Rins ESP/KTM a 0.221


3. Maverick Viñales ESP/KTM 0.634


4. Àlex Márquez ESP/KTM 3.993


5. Efren Vázquez ESP/Mahindra 6.243


6. Miguel Oliveira PER/Mahindra 9.295


7. Jack Miller AUS/FTR Honda 13.164


8. Alexis Masbou ESP/FTR Honda 21.174


9. Zulfahmi Khairuddin MAL/KTM 21.240


10. Arthur Sissis AUS/KTM 21.598


11. Isaac Viñales ESP/FTR Honda 21.726


20. Juanfran Guevara ESP/TSR Honda 35.026


22. Ana Carrasco ESP/KTM 35.352



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.