ATLETISME

CROS INTERNACIONAL DE CATALUNYA

Higuero serà l'alternativa kenyana al cros de Granollers

El finalista olímpic es veurà les cares amb els fondistes africans Kemboi, Kipyego i Sigei

Blanco, Ríos i Estévez seran diumenge els principals referents de l'atletisme català

Juan Carlos Higuero, quart classificat en els 1.500 m dels Jocs Olímpics de Pequín, es perfila com la principal alternativa al tradicional domini africà en el cros Internacional de Catalunya Ciutat de Granollers, que diumenge arriba a la 43a edició. L'atletisme kenyà, amb deu victòries en les disset últimes temporades, estarà aquest cop representat per Cosmers Kemboi, guanyador de la mitja marató de Mataró, Leonard Kipyego i Barnaba Sigei. Per la seva banda, Higuero arribarà a la capital vallesana en un bon estat de forma després d'haver signat dissabte un meritori quart lloc el cros de la Constitució d'Aranda de Duero rere tres corredors africans.

El cros de Granollers, l'única prova catalana que figura en el calendari estatal de l'especialitat, tindrà també l'al·licient de veure com es desenvolupen en el camp a través atletes de la mateixa especialitat a la pista. Així, es podran veure els duels d'especialistes en 1.500 m com ara Juan Carlos Higuero i Reyes Estévez, o d'obstacles com ara Josep Lluís Blanco, Àngel Mullera i Enrique Sánchez. Un dels grans animadors del curs passat, el maresmenc José Ríos, que es va classificar tercer, també estarà aquest cop a la línia de sortida, però el seu estat de forma després de dues operacions és encara lluny d'arribar al cent per cent. A excepció dels catalans seleccionats per a l'europeu de cros –Carles Castillejo i Ayad Lamdassem–, que es disputa el mateix diumenge a Dublín, el bo i millor del mig fons i fons del país serà a la capital vallesana. Molts d'ells seran també protagonistes en l'europeu de Barcelona 2010, tal com va recordar Josep M. Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme, en l'acte de presentació. Les proves –de 2/4 de 10 a 1/4 de 2– es podran seguir per internet a través del lloc web www.cagranollers.com.

PROTAGONISTES

Categoria masculina
Cosmers Kemboi
(Kenya)
Leonard Kipyego
(Kenya)
Barnaba Sigei
(Kenya)
Josep Lluís Blanco
(La Sansi)
Reyes Estévez
(FC Barcelona)
José Ríos
(CA Manresa)
Juan Carlos Higuero
(Promoaranda)
Miquel Quesada
(JA Sabadell)
Enrique Sánchez
(Playas Castellón)
Àngel Mullera
(Lloret la Selva)
Roger Roca
(Strands.com)
Víctor Montaner
(FC Barcelona)
Jesús Cardó
(ISS l'Hospitalet)
Nacho Cáceres
(FC Barcelona)
Jordi Comas
(FC Barcelona)
Marc Roig
(CA Laietània)
Driss Lakhouaja
(AA Catalunya)
Ait Khamouch
(RC Celta)
Mohamed Benhmbarka
(Blanc i Blau)
Categoria femenina
Beatrice Jepchumba
(Kenya)
Natàlia Rodríguez
(CG Tarragona)
Eva Arias
(València TiM)
Jacqueline Martín
(FC Barcelona)
Lídia Rodríguez
(ISS l'Hospitalet)
Núria Puig
(FC Barcelona)
Míriam Ortíz
(ISS l'Hospitalet)
Marisa Casanueva
(Hinaco Monzón)
Anna Bové
(FC Barcelona)
Azucena Díaz
(Alcobendas)
Teresa Pulido
(Canal Isabel II)

Natàlia Rodríguez defensarà el títol

La tarragonina Natàlia Rodríguez, protagonista el curs passat amb un triomf aclaparador, tornarà a ser una de les grans favorites a les instal·lacions esportives municipals de Granollers. L'atleta del Nàstic, que fa un parell de setmanes ja es va imposar en la Jean Bouin, tindrà com a principals rivals la kenyana Beatrice Jepchumba, vencedora en la mitja marató de Mataró, i Jacqueline Martín (Barça), segona el curs passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.