ATLETISME

CAMPIONAT D'ESPANYA PROMESA

Esther Guerrero (FCB), imparable a Sevilla

La banyolina va obtenir el cinquè títol estatal consecutiu i es consolida com a promesa

La blaugrana va establir diumenge la seva millor marca «indoor» en els 800 m (2:10.15)

La progressió de la migfondista banyolina és constant. En la seva segona temporada en el FC Barcelona continua progressant i diumenge a Sevilla va establir una nova marca personal (2:10.15) que va ser suficient per obtenir el seu cinquè estatal títol consecutiu en pista coberta en els 800 metres.

En les últimes cinc temporades en pista coberta, no ha donat cap opció a les rivals i ha estat consecutivament campiona estatal dels 800 metres, dos en categoria juvenils i dos en júnior. Aquest diumenge es va imposar també en la categoria promesa. Dissabte va poder controlar la cursa, no desgastar-se en les sèries i classificar-se clarament per a la final de l'endemà. En la cursa havia d'entrar de les dues primeres i va guanyar amb un discret 2:17.49, al davant de Luna Rico (2:18.33). En la final va estirar amb força des de l'inici i va treure gairebé tres segons a Natalia Sanz, que va guanyar la plata. Els 2:10.15 són la seva millor marca en la distància. De moment aquest any ha rebaixat un segon la marca i sembla que té encara marge de millora.

Tamara del Rio, la més completa

L'atleta de Mont-ras Tamara del Rio (AA Catalunya) va complir els pronòstics i va imposar-se en el pentatló femení amb 3.368 punts, 57 d'avantatge respecte a Yanira Soto (Playas de Jandía). Tot i que afeblida físicament va patir fins al final per imposar-se. La seva marca en la llargada (5m44) va resultar decisiva per la victòria final. En els 60 m tanques, Del Rio va fer el segon millor temps (9.26). També va ser segona en el concurs d'alçada (1m54) i el de pes (10m15). La pitjor classificació va tenir-la en els 800 metres, prova en què va completar amb un temps de 2:35.64. L'any passat, amb una puntuació millor (3.554 punts), només en va fer prou per guanyar la medalla de bronze. De les cinc proves, en l'estatal d'aquest any únicament ha estat més bé que l'any passat en el llançament de pes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.