Xavi Tondo

Guanyador de l'etapa

«Amb el Quim som amics i fer això plegats és un somni»

Joaquim Rodríguez
LÍDER
«Amb el Xavi ens hem entès molt bé i hem anat a sac fins al final, però ara passa a ser el meu principal rival»
«No sé si es pot dir que en la París-Niça el vaig ajudar. Això sí, el conec des que som petits i sempre preferiré que guanyi ell que no pas un altre»
«La baixada era massa perillosa i vaig cometre l'error de no haver-la vingut a veure abans de fer-la; vaig anar a l'etapa de Cabacés i ja em vaig acollonir. Aquests recorregut no és el més adient»
«No sé si avui hem fet un favor al ciclisme català. Aquesta és una batalla perduda, perquè em fa vergonya veure tants companys sense equip i que molts joves no tinguin ja cap esperança»
«Els ciclistes no hi podem fer res més. Treballem cada dia, aconseguim victòries i demostrem que som gent seriosa. Però alguna cosa grinyola si no podem tenir un equip amb tots els catalans com a Galícia, Andalusia o el País Basc»

Xavi Tondo, que va sortir prop de casa, a la Garrotxa, és un dels pocs ciclistes que havia inspeccionat personalment l'etapa la setmana passada. No en va quedar content. Massa perillosa. A la sortida de la Volta se'l va veure fastiguejat per un recorregut que no el beneficiava en absolut precisament quan es trobava millor de forma. Ahir, la cara li va canviar completament. Després d'alçar els braços no sabia ni com expressar la seva joia: «Les sensacions que he tingut durant tot el dia eren boníssimes i durant l'etapa, els companys de l'equip i els nois del Katiuixa ens hem entès bé per controlar la situació fins als últims quilòmetres. Quan ell ha atacat no ho he pensat ni un moment. A tots dos ens convenia que això acabés bé. A més, som amics i que hagi sortit tan perfecte és un somni.»

Després de la seva victòria en l'etapa de la París-Niça Tondo va reconèixer que devia un favor a Rodríguez per la seva actitud aquell dia en el pilot. «Ell s'ha posat líder, però no crec que li hagi tornat el favor, crec que ara n'hi dec dos, perquè el que he fet és aprofitar-me del seu atac.»

Tondo, segon en la general, és a deu segons de Rodríguez i no renuncia a atacar-lo en l'e-tapa de Cabacés, que ja ha anat a reconèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.