CICLISME

VOLTA AL PAÍS BASC

Avui, el ball de bastons

Óscar Freire es posa líder abans de l'etapa reina d'avui, amb set ports de muntanya

Rodríguez intentarà posar-se líder tot i la fortalesa de Valverde i els germans Schleck

La volta al País Basc viurà avui la seva jornada més espectacular amb una etapa que començarà a Murgia Zuia i acabarà a Eibar (160 km) després de set ports de muntanya (tres de segona, dos de tercera i dos de primera). El final, al coll d'Arrate, sacsejarà la general d'una manera que podria ser definitiva. Abans d'aquesta apassionant jornada Óscar Freire (Rabobank) es va quedar, per tercer dia seguit, a les portes de la victòria, però es va situar de líder. Un premi de consolació, ja que avui perdrà el mallot. En l'esprint d'ahir el vencedor de la Milà-Sanremo va ser superat per Francesco Gavazzi (Lampre), que va ser molt ben llançat pels seus companys d'equip. Edvard Gorvanov (Katiuixa) va arribar a ser líder virtual en una llarga escapada que, com les dels dies anteriors, no va tenir èxit.

Joaquim Rodríguez s'ha proposat encadenar el triomf a la Volta a Catalunya amb la de la volta al País Basc –entremig va guanyar el GP Indurain–. Avui té una oportunitat immillorable per vestir-se de líder, tot i que la llista de rivals és llarga i de gran qualitat. El primer de tots és Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), que està competint aquests dies amb una voracitat insaciable. Damiano Cunego (Lampre), Robert Gesink (Rabobank), Frank i Andy Schleck (Saxo Bank) i Daniel Martin (Garmin) són les altres alternatives. Les rampes finals (una mitjana del 8,5%) són un regal per al corredor català, en un moment de forma excepcional. El seu equip, però, haurà de controlar la cursa en una selva, ja que en la segona meitat el pilot pujarà i baixarà tota l'estona.

CLASSIFICACIONS

2a etapa
1r Francesco Gavazzi (Lampre)
4h49:42
2n Óscar Freire (Rabobank)
m.t.
3r Peter Velits (Columbia)
m.t.
4t Alexandre Botxarov (Katiuixa)
m.t.
5è Samuel Sánchez (Euskaltel)
m.t.
6è Davide Vigano (Sky)
m.t.
7è Christian Knees (Milram)
m.t.
8è Davide Malacarne (Quick Step)
m.t.
9è Paul Martens (Rabobank)
m.t.
10è Kristijan Koren (Liquigas)
m.t.
General
1r Óscar Freire (Rabobank)
14h41:30
2n Alejandro Valverde (CdE)
a 0:02
3r Ryder Hesjedal (Garmin)
a 0:03
4t Alexandr Kolobnev (CdE)
m.t.
5è Haimar Zubeldia (RadioShack)
m.t.
6è Marco Pinotti (Columbia))
m.t.
7è Joaquim Rodríguez (Katiuixa)
m.t.
8è Damiano Cunego (Lampre)
m.t.
9è Dries Devenyns (Quick Step)
m.t.
10è Jurgen van der Broeck (Lotto)
m.t.

Armstrong abandona a França per malaltia

Lance Armstrong no va prendre la sortida ahir en la segona etapa del circuit de la Sarthe, a França per culpa d'una infecció que li va provocar diarrea, vòmits i febre, segons va informar el seu equip. Armstrong, set vegades vencedor del Tour, continuarà els seus entrenaments per al Tour als Estats Units. Prèviament, Armstrong ja havia anunciat que no participaria en l'Amstel Gold Race. L'etapa d'ahir del circuit de La Sarthe va tenir dos sectors. El primer el va guanyar a l'esprint el francès Anthony Ravard (AG2R) i el segon el portuguès Tiago Machado (Radio Shack). Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne), que va ser segon en el sector de la tarda, manté el lideratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.