CICLISME

Cop d'efecte de Rodríguez

El català guanya la cinquena etapa al País Basc i se situa tercer de la general

Valverde i Horner, separats d'un segon, es jugaran el triomf final en la contrarellotge d'avui

Joaquim Rodríguez va aconseguir una victòria espectacular en la cinquena etapa de la Volta al País Basc, de 170 quilòmetres, gràcies a la qual se situa tercer de la classificació general i es rescabala de la mala actuació de dijous. El ciclista de Parets del Vallès va llançar un atac demolidor en la primera de les dues ascensions al coll d'Aia, un cim que només té dos quilòmetres, però que presenta rampes amb desnivells superiors al 22%. La seva fuga va agafar desprevinguts els seus rivals, especialment Alejandro Valverde i Chris Horner, que no van reaccionar fins que el català ja tenia un avantatge de 42 segons i estava a punt de situar-se en posició de lideratge.

Rodríguez, «lehendakari».

El murcià va reaccionar i va trencar el grup perseguidor fins a reduir la diferència amb Rodríguez a catorze segons. Malgrat tot, el català es va situar al tercer lloc del podi. «Em presentaré a lehendakari», va dir en referència a les quatre victòries que ha aconseguit al País Basc. També va valorar el més que probable podi que aconseguirà avui com una «cosa seriosa.» La victòria se la jugaran Valverde i Horner en la contrarellotge d'avui, que tindrà 22 quilòmetres. Els dos ciclistes estan separats per un sol segon, tot i que la condició de favorit se l'emporta el murcià.

CLASSIFICACIONS

Cinquena etapa
1r J. Rodríguez (Katiuixa)
4h07:52
2n S. Sánchez (Euskaltel-Euskadi)
a 14
3r A. Valverde (Caisse d'Epargne)
mt
4t C. Horner (RadioShack)
mt
5è S. Casar (Française de Jeux)
a 20
6è F. Gavazzi (Lampre)
mt
7è R. Hesjedal (Garmin)
mt
8è D. Devenyns (Quick Step)
mt
9è J. Van den Broeck (Lotto)
mt
10è J.C. Peraud (Lotto)
mt
General
1r A. Valverde (C. d'Epargne)
22h54:56
2n C. Horner (RadioShack)
a 1
3r J. Rodríguez (Katiuixa)
a 34
4t J.C. Peraud (Lotto)
a 38
5è B. Intxausti (Euskaltel-Euskadi)
a 38
6è A. Schleck (Saxo Bank)
a 45
7è M. Pinotti (Columbia)
a 54
8è R. Gesink (Rabobank)
a 54
9è S. Casar (Française de Jeux)
a 54
10è D. Devenyns (Quick Step)
a 1:36

Sánchez guanya el circuit de Sarthe

Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne) va aconseguir la victòria del circuit de la Sarthe un cop finalitzada la quarta i última etapa, de 171 quilòmetres. L'esprint d'ahir el va guanyar el francès Anthony Ravard. El ciclista murcià va haver de patir per aconseguir la victòria final, a conseqüència dels moviments constants que hi va haver en el pilot: «L'etapa ha estat molt nerviosa i hi ha hagut tants atacs que controlar la cursa era gairebé impossible. No ha estat fàcil salvar el mallot de líder i per aquest motiu em sento més a gust d'haver-lo aconseguit.» Sánchez considera que la victòria li donarà moral per competir en les clàssiques: «Hi aniré amb moltes ganes.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.