GOLF / OBERT DE CATALUNYA

Balmaseda i Del Castillo són els que comencen més fort i se situen líders

Bech, amb 72 cops, aspira a remuntar posicions a partir d'avui

La tramuntana fa estralls en la segona part de la jornada

Jordi Garcia Pinto ja ho va avançar dimecres en aquest mateix diari: qualsevol jugador pot fer una gran volta en aquest camp. Parlar, doncs, de favorits en un torneig com aquest, amb professionals de totes les edats i característiques, és una loteria. L'Obert de Catalunya es va estrenar al Golf Girona en una jornada en què els jugadors del segon torn no van tenir més remei que maleir la tramuntana que es va aixecar a partir del migdia i que els va complicar l'existència després de veure que els del matí havien gaudit d'una dia excepcional per practicar el golf.

Així és fàcil deduir que els dos primers líders, l'andalús Ismael del Castillo i el madrileny Carlos Balmaseda (67 cops, rècord del camp) van sortir ben d'hora, amb fred i tot, del tee del forat 1 del camp de Sant Julià de Ramis, un camp que la majoria de jugadors descobrien per primer cop ahir mateix. Qui el coneix, i de sobres, és Jordi Garcia Pinto, que va jugar en el mateix partit que Balmaseda i que va estar a punt de llançar els pals als arbres quan a sis forats del final la seva targeta assenyalava un demolidor +9. «Afortunadament he pogut acabar amb una sensació més bona que al final perquè he pogut remuntar quatre cops i, si tot va bé, podré passar el tall», resumia el gironí, molt lluny, per exemple, del seu company de generació i primer amateur de la classificació, el lleidatà Carles Pigem (71). El tall estava col·locat ahir en els 76 cops, una zona en la qual l'amateur Sergi Nogué va entrar, però li va venir d'un pèl (75).

El campió, Pol Bech, que també va sortir en un dels primers partits, va salvar el par (72 cops) gràcies a una bona segona volta. En tot cas, haurà de forçar la màquina si es vol posar a l'alçada dels millors abans que no sigui massa tard.

Amb Bech hi va jugar el malagueny Manuel Quirós, un dels golfistes que han arribat a Girona en un estat de forma més envejable. Fa unes setmanes va guanyar el PGA Tour d'Espanya a Sant Cugat i després va arribar a liderar el Madrid Masters de Madrid, en què participava com a convidat, amb una volta de -10 davant de Sergio García. Quirós va parlar de les seves sensacions en la seva estrena a Girona. «Quan no has jugat mai en un camp estàs a l'expectativa; en general l'he trobat bé. T'ho jugues gairebé tot en els greens, que són petits i molt difícils», va explicar.

Els dos líders, Ismael del Castillo i Carlos Balmaseda, aspiren aquest mateix any a obtenir la targeta del circuit europeu. Balmaseda va tenir el seu any de glòria el 2007, quan va ser campió d'Espanya de professionals i el millor del circuit Peugeot. Del Castillo, per la seva banda, va ser campió d'Andalusia el 2008.

Balmaseda és probablement el primer gran favorit perquè és un autèntic expert en el joc curt i el putt, qualitats imprescindibles per tenir èxit al Golf Girona.

El tercer classificat, Carlos García (69), va exercir de professional al Golf Girona durant tres anys (2000-2002) i tem que el vent li acabi jugant una mala passada: «Conèixer el camp és un avantatge, però si la tramuntana bufa com avui el campionat es posarà molt difícil.»

Avui els torns estaran intercanviats. Els jugadors que van començar a primera hora del matí ho faran al migdia, i viceversa. En la primera jornada els partits encara no van aixecar gran expectació però s'espera que, sobretot dissabte, els aficionats s'acostin al camp del club de golf gironí.

CLASSIFICACIÓ

NOM 1 2 3 TOTAL Carlos Balmaseda 67 - - - I. del Castillo 67 - - - Carlos García 69 - - - Pablo Menjíbar 69 - - - Ivo Giner 70 - - - Javier Colomo 70 - - - Manuel Quirós 70 - - - Francis Valera 70 - - - Carles Pigem 71 - - - Gabriel Cañizares 71 - - - Alfredo García 71 - - - Pol Bech 72 - - - Sergi Nogué 75 - - - Jordi Garcia P. 77 - - - José Romero 78 - - - Joan Garcia P. 81 - - - Marc Garcia P. 82 - - -


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.