Opinió

Full de ruta

Butaques i butxaques

Ara, més que mai, cal comprar una entrada. Una entrada contra la involució, contra l’agressió, una entrada per ser més lliure, més Teatre Lliure

Algú dubta que l’exigència treta de la màniga del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, al sector cultural català de tornar un IVA milionari per les subvencions dels últims anys és purament una represàlia? Igual que identifiquen escola catalana amb adoctrinament i Televisió de Catalunya amb manipulació, el govern espanyol també teixeix un fil directe entre teatre català i independentisme, entre entrar al MNAC per veure els pantocràtors dels Pirineus i voler un referèndum, entre el festival Temporada Alta i Carles Puigdemont, com a gironins tots dos. Són ells els qui confonen català amb independentista i perjudiquen un sector de què gaudeixen –i viuen– milers de catalans, independentment de les seves opcions polítiques. No en va tenir prou, Montoro, amb treballar intensament per buidar les butaques dels teatres durant anys amb un pervers 21%, sinó que, aixecada la llosa, s’inventa una altra manera de buidar les butxaques de les arts escèniques per extenuar-les. I no us queixeu, que sereu titllats de victimistes. En general, el govern del PP és enemic de la cultura, però en particular, de la catalana.

“És absolutament impossible continuar fent un festival com el Temporada Alta en aquestes condicions”, denunciava el seu director, Salvador Sunyer. Li reclamen 1,4 milions d’euros per unes subvencions que tradicionalment estaven exemptes d’IVA. No hi ha dubte que la cultura sobreviurà, però malviurà encara més en un marc de regressió democràtica espanyolista. Ara, més que mai, cal comprar una entrada. Una entrada contra la involució, una entrada contra l’agressió, una entrada contra les actituds feixistoides, una entrada per l’alliberament dels presos polítics, una entrada per ser més lliure, més Teatre Lliure, més Mercat de les Flors, més MACBA i més cinema, que encara pateix l’ofec del 21%. Aviat faran treure la N de MNAC. I quan caigui la de TNC, tindran el que volien: només TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia