Articles

La Champions, la Lliga del XXI

D'AVUI.cat

12 de 12 és un excel·lent balanç. Millor joc que els rivals, més efectiu i més vistós. Qüestió preocupant arran del 12 de 12: el Barça s'està convertint en un equip imparable i algú pot pensar que l'única manera d'aturar-lo és a base de puntades de peu. Del Horno ho va tenir clar i altres en van prendre nota la setmana passada. Del Horno i, vist el partit de dissabte al Bernabéu, Marchena i Albiol, són perles del futbol modern que s'emparen en un reglament ambigu que afavoreix les defenses.

Superada l'amenaça d'un reglament permissiu, ara toquen vacances i al gener rivals menors. Els rivals que fins ara més punts han pispat al Barça, similars al Numància, Ràcing i Getafe. Si el Barça juga concentrat, amb humilitat i ambició, els rivals no tenen res a fer: la Lliga és del Barça. L'equip en té prou de no regalar-la, i Guardiola només ha de detectar el relaxament per evitar-ho.

Ara arriba Europa, la Lliga del Barça del XXI. Perquè la Champions s'acabarà convertint en pocs anys en la Lliga que realment importarà; la Lliga estatal serà un torneig secundari, amb quatre equips a batre (els mateixos als quals ara el Barça ha fet un 12 de 12), i Europa serà el nou context prioritari, serà la veritable primera divisió. És qüestió de temps, i no gaire. Un equip de la qualitat del Barça ha de posar-se a prova en places més elevades. Confiem que la Champions vagi de cara i que destralers com Del Horno i similars no siguin acceptats a la primera divisió europea. Significaria un bon futur per al futbol continental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.