Opinió

Espanya ens estima

El do de l'oportunisme

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha protagonitzat la polèmica d'aquesta setmana. Dimecres els Mossos detenien a Catalunya onze persones vinculades suposadament al gihadisme i que podrien estar preparant diverses accions terroristes. Aquell mateix matí Fernández Díaz era entrevistat a Catalunya Ràdio, on ja va afirmar que la fundació Nous Catalans, vinculada a CDC, era “imprudent” ja que tenia relació amb islamistes radicals. Poques hores més tard, ja des de Madrid, feia més declaracions en el mateix sentit: “Fer proselitisme amb determinats grups per fer créixer el suport al procés té els seus riscos i comporta imprudències.” L'únic suport del seu argument és l'expulsió de l'Estat espanyol l'any 2013 de Noureddine Ziani per “atemptar contra la seguretat nacional” i comprometre les relacions d'Espanya amb altres països. És ètic, legítim, oportú i professional barrejar aquest afer amb l'operació antigihadista d'aquell mateix matí? L'endemà el secretari d'Estat de Seguretat donava suport a les acusacions de Fernández Díaz contra Nous Catalans mentre que el titular de La Razón, sobre una fotografia d'un dels detinguts, deia: “Nous Catalans da cobijo al islamismo radical.”

El procés independentista perjudica les inversions?

Aquesta és la conclusió de l'article publicat a l'ABC per Carlos Rivadulla, vicepresident de l'entitat unionista Empresaris de Catalunya: “Inseguretat jurídica vs. creixement i inversió.” Va acompanyat d'una il·lustració amb una fletxa descendent amb els colors de la senyera. El 20 de març el govern espanyol anunciava que les inversions estrangeres a Catalunya van caure un 15%. Molt menys que les inversions de l'Estat a Catalunya els darrers anys. I l'efecte seu? El 64% de les empreses estrangeres tenen seu a Madrid. I l'efecte Ana Pastor i l'ample de via europeu? Què i qui ens perjudica?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia