Opinió

Espanya ens estima

Quan la catalanofòbia
i la islamofòbia s'ajunten

Sabíem que un cop posada la directa cap a la independència ens ho podíem esperar tot. Però tot és tan ampli que hi ha coses que no ens poden deixar de sorprendre. Després de les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, acusant Nous Catalans de facilitar la implantació de l'islamisme radical a Catalunya, no ha passat ni una sola jornada sense que algun mitjà de la caverna hagi continuat l'estratègia iniciada pel ministre. Paga la pena fer una breu recopilació del que s'ha arribat a publicar.

Cal destacar d'entrada l'editorial d'El Mundo de diumenge passat titulat En guerra contra el gihadisme. L'opinió d'aquest rotatiu és que “CiU i ERC han fet una política de tolerància amb l'islamisme radical a canvi del suport de la comunitat musulmana a la causa sobiranista”. Aquest fragment exemplifica molt bé la línia que segueix la caverna amb aquest afer: barrejar islamisme radical i salafisme amb tota la comunitat musulmana. El text continua: “No només és una irresponsabilitat perillosa sinó que posa en risc la vida i la integritat de tots els espanyols.” El mateix diumenge, a la part inferior de la portada de La Razón s'hi podia llegir: “Els radicals aprofiten el suport de CiU per implantar l'«Estat Islàmic català».” El titular es fonamenta en unes declaracions recollides el 2010 per Europa Press. Segons la dona d'un assistent a les reunions que feia un imam salafista a Lleida, aquest va dir: “Es recolzen en nosaltres per aconseguir vots; quan ens deixin votar votarem partits islàmics.” Aquestes declaracions que presumptament va fer aquest imam fa 5 anys, exposades per una dona que no les havia sentit directament, són citades aquests dies tant a La Razón com a El Mundo. Aquest darrer publicava una notícia amb fotografies d'Oriol Junqueras en una mesquita amb la sentència: “La Policia constata la relació entre el desafiament independentista i l'expansió de l'integrisme a Catalunya, on es concentren 50 mesquites salafistes.” Aquest dimarts l'ABC dedicava tota la portada a una fotografia de l'any 2012 en què surten Àngel Colom i Josep Rull amb diversos líders islàmics: “Encapçalats pel radical Ziani, van ser adoctrinats sobre la realitat de la nació catalana.” Per rematar-ho, Alfonso Ussía va fer veure que havia redactat un article en àrab a la contraportada de La Razón, “l'idioma català del futur immediat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia