Opinió

De set en set

Revolta

Catalunya viu la revolta dels somriures

Les vares dels alcaldes tancant l'arc sobre la persona del president Mas marcaven, sens dubte, la ruta de la revolta. El proppassat dijous a l'avinguda Lluís Companys –quina ironia, el 15 d'octubre en una avinguda que porta el nom del president màrtir– es va concelebrar un dels grans actes del procés català cap a la revolta. La pugna entre Catalunya i l'Estat espanyol processava un dels actes més punters de l'escalada al divorci, cada vegada més difícil de pactar i amb moltes possibilitats d'acabar trencant la vaixella. Un camí sense retorn.

Segurament, som en un procés d'acceleració continuada i la voluntat del poble català no té aturador. Demés, el Partit Popular va atiant la manca d'acord, des del govern i des de les entranyes del partit. Encara, el senyor Rajoy i el senyor Albiol aquesta setmana desacreditaven el pes de les urnes i parlaven del govern català com antidemocràtic i república bananera. Eixamplant distàncies, quan el diàleg és impossible.

Ara, més que mai, Catalunya viu la revolta dels somriures. Tres-cents anys han estat suficients per fer totes les provatures i el resultat és a la vista. És hora de marxar, ja que no queda cap invent per provar i el trencament sembla inevitable. Només es tracta de veure si això es pot fer d'una manera civilitzada o s'ha d'acabar a pedrades. I tancar el tema malament seria una nova irresponsabilitat del Madrid polític, que sap, i no ho ha d'oblidar, que les dues realitats nacionals tenen fills comuns als quals cal donar el lògic acompanyament.

Dijous, davant del Palau de Justícia, Artur Mas es va doctorar com a líder del país, en una imatge que a mi em va recordar la marxa de Gandhi, a l'Índia colonial, a la recerca de la sal. Queda molt camp per córrer i el referèndum cada vegada es fa més imprescindible, quan hi ha una altra Catalunya que dijous no era a l'Arc del Triomf i fins potser pateix la indecisió d'un futur que no veu clar. Cal escoltar tothom, però la revolta dels somriures s'omple de raons. El futur cada vegada és més obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia