Política

Prohibit il·luminar de groc fonts i façanes a Barcelona

L’Ajuntament acata la resolució de la junta electoral però veu “ridícul” que es persegueixi

La junta també prohibeix la concentració diària al Mercadal de Reus d’Avis i Àvies per la Llibertat

La junta electoral de Barcelona ha prohibit a l’Ajuntament il·luminar de color groc les fonts i les façanes dels edificis municipals durant el període electoral en solidaritat amb els presos polítics. La resolució dona la raó al recurs del grup municipal del PP, que considera que la iniciativa aprovada en comissió per Barcelona en Comú, el Grup Demòcrata i ERC atempta contra l’obligació de neutralitat de l’administració local.

L’Ajuntament acatarà la resolució com va fer anteriorment retirant la pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics penjada al balcó municipal però la tinenta d’alcalde Laia Ortiz va qualificar de “bastant ridícul” que hi hagi forces polítiques com ara Ciutadans, el PP o el PSC que es dediquin a “perseguir” aquest tipus de mostres de protesta o solidaritat. Ortiz també els advertia que “canviant el color d’una font” no “restituiran la normalitat democràtica del país i la ciutat” i els instava a valorar “si el problema avui està en les fonts o en el fet que hi hagi persones a la presó per motius polítics”. La il·luminació es va iniciar divendres al vespre en una vintena de fonts, incloses les de Montjuïc i la plaça de Catalunya.

Fins i tot el candidat del PSC, Miquel Iceta, va considerar “estrambòtica” la situació i va marcar distàncies entre el recurs del PP sobre les fonts i el que els socialistes van presentar per impedir que els membres de les meses electorals portessin un llaç groc el 21-D. Iceta reclama “preservar els espais on s’exerceix el vot”, però hi afegeix que els colors s’han de poder “utilitzar amb normalitat”.

Per altra banda, la junta electoral de Tarragona va prohibir ahir les concentracions diàries que fa al migdia al Mercadal de Reus el col·lectiu Avis i Àvies per la Llibertat per reclamar la sortida de la presó del vicepresident, els consellers i els líders civils empresonats. La nova prohibició coincidia ahir amb la retirada, també per ordre de la junta, de la pancarta a favor de la llibertat dels presos que estava penjada al balcó municipal des del 2 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia