Política

Condemnen a tres mesos de presó dos càrrecs municipals del PP del 2007 per tràfic d’influències

Van cobrar 6.000 euros a una dona que volia obrir un establiment comercial a Barcelona amb la promesa que facilitarien els tràmits

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a tres mesos de presó per tràfic d’influències Antonio Penalba i Alberto Belón, càrrecs municipals del PP durant el 2007, any en què es van produir els fets jutjats. Penalba era regidor del PP a l’Ajuntament de Vallirana i Belón era portaveu-conseller del Grup Popular del districte de Gràcia de Barcelona. El tribunal considera provat que ambdós van demanar 18.000 euros a una dona per influir en els funcionaris del districte de Gràcia, on ella volia obrir un establiment comercial. Van arribar a cobrar 6.000 euros, com han reconegut en seu judicial.

A la sentència, el magistrat indica que tot i cobrar aquesta quantitat, no ha quedat acreditat que influïssin “de manera efectiva” sobre el personal administratiu del districte. Penalba ha reconegut que va cobrar la quantitat i s’ha compromès a tornar-la, i ambdós acusats s’han reconegut autors dels fets descrits.

Per tot plegat, l’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat l’acord previ al qual han arribat les parts i ha condemnat els dos acusats a tres mesos de presó cadascun, que esquivaran perquè no tenen antecedents penals si no tornen a incomplir la llei durant dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia