Política

‘El Messies’ de Lledoners concentra milers d’oients

Prop de 9.000 persones acompanyen els presos en un concert interpretat per 500 cantaires i músics

Volien fer arribar l’escalf ciutadà als empresonats

Prop de 9.000 persones es van aplegar ahir al concert en què 500 cantaires i músics van interpretar El Messies de Händel a l’esplanada que hi ha al davant de la presó de Lledoners. L’objectiu era fer arribar, amb motiu de les festes nadalenques, l’escalf dels ciutadans als set líders independentistes empresonats a Lledoners i, per extensió, a Carme Forcadell i Dolors Bassa, a les presons de Mas d’Enric i Puig de les Basses. En un ambient gèlid, els espectadors van escoltar en absolut silenci la popular peça de Händel interpretada per 450 cantaires amateurs i una cinquantena de músics professionals dirigits per Alfred Cañamero.

El concert va començar a les 12 del migdia, l’hora en què els presos poden sortir de les cel·les. Es van evitar els aplaudiments per garantir l’harmonia del concert i propiciar que arribés amb claredat a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

Els organitzadors van explicar que la voluntat era fer arribar l’escalf als presos. La portaveu, Eulàlia Espona, va precisar que “les individualitats han dut a muntar l’acte igual que el país és capaç d’ajuntar individualitats per aconseguir fites i reptes molt importants”. Les germanes de Carles Puigdemont i Dolors Bassa van agrair el concert tot denunciant la “demofòbia” de l’Estat espanyol. “Són molts els senyals de retrocés que tota persona democràtica s’hauria de sentir interpel·lada a denunciar”, va afirmar Montserrat Puigdemont, que va acusar l’Estat d’haver triat “la via de la repressió” per resoldre el conflicte polític.

Puigdemont i Comín, per any nou

Redacció

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller de Salut Toni Comín donaran la benvinguda al 2019 participant per videoconferència en un acte davant de la presó de Lledoners que es farà l’1 de gener a les vuit del vespre. Ho va anunciar ahir al compte de Twitter Joan Bona Nit, l’’organitzador de les trobades diàries a tres quarts de nou davant del centre penitenciari per desitjar “bona nit” als líders independentistes empresonats. A més, la cantant Sílvia Montells i els músics Pep Poblet i Joan Antonell interpretaran una versió del tema Bona nit, d’Els Pets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia