Política

Alerta Solidària avança l’autorització als detinguts per reunir-se amb els seus advocats

El grup que dóna suport legal als detinguts ahir a l’operació de la Guàrdia Civil ho ha explicat en el seu compte oficial de ‘twitter’

El grup Alerta Solidària, que dóna suport legal a les 7 persones que encara estan detingudes –dues més ja van quedar ahir dilluns en llibertat amb càrrecs– per la Guàrdia Civil a dependències del cos a Madrid, han informat a través del seu compte oficial de twitter que els seus advocats podran posar-se en contacte amb els detinguts.

Pel que sembla, el ministeri de l’Interior no hauria aplicat la llei antiterrorista als set detinguts, tot i que tampoc no se’ls ha permès tenir accés a l’assistència d’un advocat. De moment només se’ls hauria aplicat el deure de declarar a l’Audiència Nacional, motiu pel qual van ser traslladats ahir a la nit cap a Madrid. Aquesta declaració estaria prevista per a aquest dijous.

Mentre estiguin a les dependències de la comandància de la Guàrdia Civil a Tres Cantos, els detinguts haurien de ser interrogats com si es tractés de detinguts comuns pel fet que no estan en una situació d’incomunicació.

Tot això faria pensar que les proves que tindria l’acusació serien molt febles i que podria acabar passant el mateix que en els casos de Tamara Carrasco i Adrià Carrasco i que se’ls acusés només per delictes de desordre públic. Cal recordar que el jutge que va ordenar les detencions és el mateix que va dirigir una operació contra els CDR l’any passat. Es tracta del jutge d’instrucció número 6, Manuel María García-Castellón García-Lomas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia