Política

Els 52 diputats faciliten a Vox recórrer al TC

Abascal promet que al Constitucional li donarà “força feina” a partir d’ara

El Tribunal Constitucional viu una època daurada de recepció tant de recursos com d’incidents d’execució de sentència per part del govern espanyol contra la Generalitat i el Parlament, però des d’ara un nou client preferent anuncia que trucarà a la seva porta regularment. Gràcies a sobrepassar la barrera dels 50 escons, el llindar de diputats que es necessiten per firmar un recurs d’inconstitucionalitat contra qualsevol llei autonòmica o estatal, el líder de Vox, Santiago Abascal, amenaça que donarà “força feina” al TC impugnant tot el que ell identifica des de la seva òptica ultradretana com a “consens progre” i atacs a la unitat d’Espanya.

El TC no és un àrbitre de la Constitució que no tingui ara afers pendents. Els seus calaixos tenen dossiers acumulats com ara els recursos contra lleis com ara la d’educació catalana (des del 2009), la de l’avortament (des del 2010) i la llei mordassa (des del 2015). Si bé el TC es vanta d’haver reduït el temps a l’hora de sentenciar els recursos admesos, les grans lleis s’encallen anys i anys i el paradigma de la dilació és l’Estatut del 2006 que va ser amputat el juny del 2010.

Sense importar-li el risc de col·lapsar l’alt tribunal, el diputat de Vox per Barcelona Jorge Buxadé ja ha confirmat les paraules del líder de donar “força feina” als magistrats amb una agenda inèdita fins ara. “Exigirem la depuració de les nostres normes i garantir la igualtat i la llibertat de tots els espanyols”, promet Buxadé als seus 3,5 milions de votants.

Com ja s’ha vist durant alguns minuts de silenci oficials amb motiu de crims masclistes davant l’ajuntament de Madrid, Vox ha vingut a la política a desafiar els consensos més elementals i per això fins i tot carrega part de la culpa a la dona parlant d’“ideologia de gènere”. El que Abascal somnia ara és que el seu enfocament franquista de la unitat d’Espanya i dels drets socials es pugui traslladar a l’agenda del dia a dia del TC i que s’hagi de pronunciar sobre punts abans no abordats.

El desacomplexament ideològic el compartia Abascal la nit electoral. “Hem estat capaços d’obrir tots els debats prohibits. Tenim el mateix dret de defensar les nostres idees sense ser estigmatitzats”, va avisar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia