Política

resposta al terrorisme

Tots els partits d’Alella demanaran la dimissió de l’única regidora del PP

Ho fan arran d’una publicació al Facebook de l’agrupació local en què es va relacionar l’atemptat de Barcelona amb l’independentisme

L’edil diu que no plegarà

Tots els partits amb representació a l’Ajuntament d’Alella demanaran la dimissió de l’única regidora del PP al consistori, Annerose Bloss. El motiu no és cap altre que una publicació al compte de Facebook de l’agrupació local dels populars d’Alella en què es relacionava directament l’atemptat a la Rambla de Barcelona de dijous passat, reivindicat per Estat Islàmic, amb l’independentisme.

La publicació, que al cap d’unes hores es va retirar, duia el següent text: “¡Cuando un país se debilita por ideas independentistas pasan estas cosas! ¡La unión hace la fuerza!”. L’apunt va provocar una forta polèmica a les xarxes socials amb nombroses reaccions de condemna i crítiques al text, fins i tot des de les mateixes files populars, com ara la de l’exregidor i excandidat a l’alcaldia d’Alella pel PP, Javier Berzosa, que va qualificar la publicació de “vergonyosa”. “Que quedi clar que el que faci la regidora Bloss no ho assumim els afiliats al PP d’Alella”, va puntualitzar l’exregidor a través de les xarxes socials.

Pel que fa a la petició de dimissió de Bloss, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco (ERC), va avançar a aquest diari que en els pròxims dies es farà públic un comunicat en aquest sentit i que ara les diferents formacions estaven consensuant el text. Pel que fa al contingut de la publicació dels populars, l’alcalde va manifestar que “és inacceptable i lamentable que des de la demagògia es faci un ús polític d’aquest atemptat”. L’alcalde va dir que l’apunt estava “fora de lloc” i va considerar com a “totalment improcedent que es fes aquesta connexió”. “La voluntat és que dimiteixi o que deixi l’acta de regidora per dignitat”, va dir Francisco, que va assegurar que, si aquest fet no es produeix, “es demanarà la seva reprovació en el pròxim ple”. En paral·lel, l’alcalde d’Alella no va descartar emprendre accions legals contra la regidora del PP a l’Ajuntament. A més, el Moviment d’Esquerres d’Alella (MES) també va demanar la dimissió de la regidora popular a través d’un comunicat.

Per la seva banda, Annerose Bloss va assegurar que no pensa dimitir. “Ja em vaig disculpar perquè em vaig adonar que no era el moment i reconec que em vaig precipitar”, va reconèixer la regidora. “Vaig fer aquesta publicació perquè de seguida em va venir al cap un atemptat de Terra Lliure al Masnou que em va tocar patir el 1988”, va justificar-se Bloss.

Finalment, el president comarcal del PP, Diego Sánchez, també va mostrar el seu rebuig cap a la publicació en qüestió. “Va ser un error molt gros”, va manifestar Sánchez, que va subratllar que “des del partit se li va indicar que ho retirés i que demanés disculpes, cosa que va fer”. “No és la primera vegada que aquesta regidora fa una cosa així i hi estaré a sobre personalment”, va indicar el president, que va descartar aplicar-li cap més mesura. Sánchez, però, va trobar “fora de lloc” el fet que els grups municipals d’Alella demanin la dimissió de Bloss.

LA FRASE

És inacceptable i lamentable que des de la demagògia es faci un ús polític d’aquest atemptat
Andreu Francisco
Alcalde d’Alella
Ja em vaig disculpar perquè em vaig adonar que no era el moment i reconec que em vaig precipitar
Annerose Bloss
regidora del PP d’Alella

El precedent de Nadal

Aquesta no és la primera vegada que des del Facebook del PP d’Alella es publica algun apunt polèmic. Va ser amb motiu de les passades festes de Nadal que en el mateix compte es va publicar una felicitació nadalenca amb una imatge on es veia el naixement presidit per una enorme àguila franquista. La publicació va anar acompanyada d’un text on es podia llegir: “A todos los españoles de bien, feliz Navidad.” Gairebé 24 hores més tard, es va retirar la imatge i es va demanar perdó amb una altra publicació en què s’assegurava que aquella era una imatge “inapropiada” i que s’havia publicat “per error”. Aquell fet ja va valer a la regidora una reprovació del ple de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona