Política

Jordi Sànchez: “L’única victòria que Rajoy no podrà amagar ni manipular és la del president Puigdemont”

El número dos la llista de Junts per Catalunya intervé en l’acte central de la campanya amb un missatge gravat d’àudio

L’expresident de l’ANC afirma que Arrimades, Iceta i Albiol són “els tontos útils” que “han pagat la festa del 155” a Rajoya, al qual considera l’“únic adversari polític”

El número dos de la llista de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Sànchez, ha intervingut en l’acte central de la campanya amb un missatge gravat d’àudio , on ha vaticinat que la victòria de Carles Puigdemont és “a tocar dels dits” i que el vot a la seva formació és l’única possibilitat que el president català torni de l’exili com a legítím cap del govern.

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), empresonat a Estremera des de fa dos mesos, ha assegurat que l’únic “adversari polític” a les eleccions del 21-D és el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha exigit que tregui “les seves brutes mans del nostre govern”. Segons ell, “ni Arrimadas, ni Iceta, ni Albiol ens han de preocupar” i els ha definit com “els tontos útils de Rajoy”. Segons ell, aquests candidats han “pagat” a Rajoy “la festa del 155” i “li han permès l’espoli de les obres d’art i acomiadar desenes i desenes de treballadors de la Generalitat”.

Sànchez ha subratllat que “l’única victòria que Rajoy no podrà amagar ni manipular és la del president Puigdemont”, unes paraules que han rebut una gran ovació al pavelló d’esports de la Vall d’Hebron, ple amb més de 3.000 persones.

En la seva primera intervenció en la campanya, el candidat empresonat ha demanat el vot per JxCat perquè, segons ell, la victòria de la llista de Puigdemont obrirà a partir del dia 22 de desembre “un camí clar per prosseguir democràticament cap a la independència”. “Si JxCat guanya, em comprometo a seguir treballant incansablement i pacíficament com fins ara per fer que aquest país esdevingui socialment just, econòmicament pròsper i solidari i nacionalment lliure”, ha garantit.

Sànchez ha assegurat que si la seva llista guanya buscarà “acords” per governar en benefici de tothom, i perquè Catalunya sigui independent. “Si guanyem em comprometo a seguir treballant per fer que aquest país sigui just, pròsper, solidari i lliure, el vot per JxCat és el de la nostra dignitat com a país”, ha conclòs .

El públic que ha omplert el pavelló de la Vall d’Hebron ha esclatat en aplaudiments, en escoltar les primeres paraules de Sànchez des que és empresonat.

A banda dels candidats de JxCat i l’equip de campanya, inclosos els consellers Jordi Turull i Josep Rull –que han pujat a l’escenari–, a primera fila hi havia la direcció del PDeCAT, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la consellera Meritxell Borràs, a més de l’expresident del grup parlamentari de JxSí Lluís Corominas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del dimitit cap d’Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA