Política

opinió

Recuperem la confiança?

Quan les associacions de veïns es plantegen no participar en els pressupostos participatius o directament ja no hi participen, n’hi ha perquè es disparin totes les alarmes. Des de Ciutadans ja fa molt de temps que advertim que cal un replantejament sobre l’estructura dels pressupostos participatius de Girona per fer-los més eficients i útils a la ciutadania.

Quan parles amb els veïns i veïnes de la ciutat, inevitablement s’acaba posant sobre la taula l’incompliment per part de l’equip de govern sobre els esmentats pressupostos. És inconcebible que els projectes que resulten escollits per part dels veïns triguin anys a convertir-se en una realitat palpable o que directament romanguin in saecula saeculorum en el calaix de l’oblit.

Com de la mateixa manera és també inacceptable que no quedi perfectament definit el que ha d’entrar per pressupost participatiu i el que ha d’incloure’s en el pressupost ordinari. És obvi que amb els reiterats incompliments la participació baixa, i que, per tant, es genera desconfiança. Si el que volem és la participació de com més veïns millor, és vital treballar conjuntament, ja que crec que tots els grups municipals tenim idees per posar sobre la taula i assolir un objectiu comú.

El primer que cal fer, com deia, és fixar què hi té cabuda, en els pressupostos participatius. És evident que qüestions tan importants com l’asfaltatge d’un carrer o la reparació d’una vorera han d’estar incloses en el pressupost ordinari; el pressupost participatiu s’hauria d’enfocar a fer realitat allò que farà que el projecte dut a terme sigui propi i característic d’un barri. És a dir, no pot entrar en el pressupost participatiu allò que es necessita en conjunt a tota la ciutat. Una bona aposta seria la de fer els pressupostos participatius biennals, amb la qual cosa hi ha més recursos disponibles per a projectes més ambiciosos i, per altra banda, hi ha temps més que suficient per dur a terme les propostes.

Només així, fent realitat les demandes i fent tots els possibles, aconseguirem recuperar la confiança que, en el dia d’avui, els gironins i gironines estan perdent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona