El detingut a Portbou cercava una masia a les comarques gironines per muntar un magatzem logístic d'ETA

Aquesta casa havia de servir de base per dur a terme la campanya d'estiu

Segons fonts policials, Marcos Álvarez tenia com un dels seus objectius trobar una masia o una casa aïllada a les comarques gironines per muntar un magatzem logístic d'ETA. El detingut hauria declarat això davant de la policia, tot i que teòricament, quan va ser detingut a Portbou, viatjava en el tren amb un bitllet cap al País Valencià. Aquest membre d'ETA anava armat amb un revòlver i portava documentació falsa i material informàtic divers en el moment de la detenció, durant una parada rutinària de quinze minuts a Portbou.

La principal sospita amb la qual treballa la policia és que aquest magatzem logístic que pretenia establir ETA a les comarques gironines pogués servir a l'organització per fer la seva tradicional campanya d'estiu contra el sector turístic. Aquest extrem, però, és únicament una hipòtesi de treball.

Una altra de les possibles intencions de Marcos Álvarez era la de llogar un pis a Barcelona per fer-lo servir com a infraestructura.

Base com la de Portugal

D'altra banda, fonts del Ministeri d'Interior espanyol van assenyalar ahir que ETA podria estar intentant organitzar una base a Catalunya com la que es va desmantellar fa pocs dies a Portugal, país on es va confiscar un important arsenal d'explosius.

Un quart activista

La Guàrdia Civil i la policia espanyola busquen a Catalunya almenys un quart membre d'ETA després de les detencions d'aquests dos últims dies. La sospita es deu al fet que els protocols d'ETA estableixen que els activistes es desplacen en parella, i per això es treballa amb la hipòtesi que un altre membre de l'organització fos al tren en el moment de la detenció de Marcos Álvarez. Així mateix, la policia també creu probable que hi hagi més membres de l'organització armada basca que siguin a Catalunya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona