Política

Torrent es reuneix amb el president del parlament flamenc, Jan Peumans, i Meritxell Serret, i al vespre ho farà amb el president Puigdemont

El president del Parlament agraeix Peumans la “defensa de la dignitat” de Carme Forcadell tot i les “pressions” de Borrell

El president del Parlament, Roger Torrent, ha expressat aquest dilluns tota la “solidaritat” amb els presos en vaga de fam i les seves famílies. Segons ha dit en una atenció als mitjans des de Brussel·les, la forma de protesta triada per Jordi Sànchez i Jordi Turull és “greu i contundent” però també ho és “la manca de drets”.

Després d’una trobada al parlament flamenc amb el seu president, Jan Peumans, Torrent ha agraït al seu homòleg la “defensa de la dignitat” de Carme Forcadell que ha fet tot i les “pressions” del ministre espanyol Josep Borrell.

Sobre els presos, Torrent ha criticat que el procés judicial està basat en un “relat inventat” i que va “avançant sense garanties necessàries d’un procés just”. “Per això hi ha presos que han iniciat una vaga de fam, per la vulneració dels seus drets fonamentals i l’actitud del Tribunal Constitucional, que està paralitzant el procés perquè no pugui anar a Estrasburg”, ha assegurat.

Durant la compareixença, Torrent ha destacat que “avui a Europa hi ha presos polítics i exiliats” i ha agraït a Peumans les seves paraules de denúncia en reiterades ocasions. “Gràcies per la seva solidaritat amb Catalunya i la situació dels presos polítics”, ha dit al seu homòleg.

La visita de Torrent, tal com ha recordat juntament amb Peumans, és la tercera d’un president del Parlament de Catalunya. Els expresidents Ernest Benach i Carme Forcadell també van fer-ho quan ostentaven el càrrec.

Torrent, també s’ha reunit aquest dilluns amb la delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, a la seu de la delegació del Govern a Brussel·les. Es tracta del primer cop que Torrent visita la delegació a la capital belga, després que el 24 de gener el govern espanyol impedís que s’hi reunís amb Carles Puigdemont, llavors cap de llista de JxCat a la delegació, intervinguda amb l’aplicació del 155. El president de la cambra i Serret han parlat de projectes europeus, les relacions de Catalunya amb Bèlgica i Flandes i la situació dels presos i exiliats.

Aquest dilluns al vespre està previst que Torrent es reuneixi a Waterloo amb el president Carles Puigdemont. Dimarts Torrent participarà en una conferència al Parlament Europeu, on també es reunirà amb eurodiputats de la plataforma Diàleg UE-Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia