Política

Torrent agraeix al seu homòleg flamenc les seves paraules de denúncia i suport als presos polítics

El president del Parlament agraeix Peumans la “defensa de la dignitat” de Carme Forcadell tot i les “pressions” de Borrell

El president del Parlament, Roger Torrent, ha expressat aquest dilluns tota la “solidaritat” amb els presos en vaga de fam i les seves famílies. Segons ha dit en una atenció als mitjans des de Brussel·les, la forma de protesta triada per Jordi Sànchez i Jordi Turull és “greu i contundent” però també ho és “la manca de drets”.

Després d’una trobada al parlament flamenc amb el seu president, Jan Peumans, Torrent ha agraït al seu homòleg la “defensa de la dignitat” de Carme Forcadell que ha fet tot i les “pressions” del ministre espanyol Josep Borrell.

Sobre els presos, Torrent ha criticat que el procés judicial està basat en un “relat inventat” i que va “avançant sense garanties necessàries d’un procés just”. “Per això hi ha presos que han iniciat una vaga de fam, per la vulneració dels seus drets fonamentals i l’actitud del Tribunal Constitucional, que està paralitzant el procés perquè no pugui anar a Estrasburg”, ha assegurat.

Durant la compareixença, Torrent ha destacat que “avui a Europa hi ha presos polítics i exiliats” i ha agraït a Peumans les seves paraules de denúncia en reiterades ocasions. “Gràcies per la seva solidaritat amb Catalunya i la situació dels presos polítics”, ha dit al seu homòleg.

“Si no tolera les crítiques, que es pugui posar en qüestió l’actitud del govern espanyol té una solució molt fàcil: posar fi a l’existència d’exiliats i presos polítics”, ha dit Torrent sobre Borrell, qui, a parer seu, hauria d’haver dimitit o estat cessat.

Al seu torn, Peumans ha insistit que no és “normal” que persones que exerceixen el seu dret polític siguin a la presó per fer-ho. “No puc entendre-ho”, ha afirmat.

Durant la trobada, Torrent ha lliurat a Peumans una senyera de Catalunya i un disc amb l’himne d’Els Segadors mentre que el president del parlament flamenc li ha regalat un llibre de la història de la cambra flamenca i un licor típic de Limburg.

La visita de Torrent, tal com ha recordat juntament amb Peumans, és la tercera d’un president del Parlament de Catalunya. Els expresidents Ernest Benach i Carme Forcadell també van fer-ho quan ostentaven el càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona