Política

Puigdemont i Torrent agraeixen als presos en vaga de fam “el gest de coratge i denúncia” i els donen “tot el suport”

L’expresident i el president del Parlament parlen a Waterloo d’“unitat d’acció” davant la “deriva” a l’Estat

L’expresident Carles Puigdemont i el president del Parlament, Roger Torrent, han expressat aquest dilluns “tot el suport” als presos en vaga de fam després que a la mesura iniciada per Jordi Sànchez i Jordi Turull s’hi hagin afegit Joaquim Forn i Josep Rull. “Enviar-los tot el nostre ànim, el suport, la nostra solidaritat i efecte personals i agrair-los el gest de coratge i de denúncia que estem també fent des d’aquí”, ha dit Puigdemont en declaracions als mitjans des de Brussel·les, en una atenció conjunta amb Torrent des de Waterloo.

Torrent ha apuntat que la preocupació “comuna” per la “deriva autoritària” i la “manca de garanties dels presos i exiliats” és “més extensa”. A més, Torrent també ha explicat que amb Puigdemont i la resta d’exconsellers exiliats han parlat “de futur” i de “trobar unitat d’acció”, no només de l’independentisme sinó també apel·lant “al conjunt de demòcrates catalans i de tota Europa que veuen la deriva a l’estat espanyol”.

D’altra banda, Puigdemont ha vinculat aquest dilluns l’ascens de Vox amb el discurs del rei Felip VI el 3-O i el lema “A por ellos” i ha reclamat una “reflexió” a la classe política espanyola. “El rei ajuda o perjudica? El discurs del Rei el 3-O afavoreix o no al creixement de Vox? I si és així, que nosaltres creiem que sí, quines mesures pensen prendre els responsables de que això sigui així?”, ha preguntat Puigdemont. Segons Puigdemont, és “vergonyós i escandalós” que s’acusi a l’independentisme de l’ascens de Vox perquè ha estat “la primera línia de defensa contra el feixisme” i una de les seves “víctimes” en l’àmbit judicial.

Puigdemont també ha advertit al PSC i el PP que van “compartir pancarta” amb Vox en manifestacions i que li han “obert la porta” a la política. “Els que han homologat la ultradreta espanyola en el concert dels partits votables han estat justament els que li han fet costat a la pancarta i en l’estratègia judicial”, ha dit el líder de JxCat.

“Donar la veu al poble és l’únic antídot que hi ha per aturar el feixisme”, ha assegurat Puigdemont. Segons ell, cal “respectar els drets fonamentals, no tenir presos polítics i no permetre els abusos d’un Estat emparat en la retòrica de l’extrema dreta que s’ha apoderat de la justícia i que ara també de la política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid