Política

Nadales i escalf als presos des de ràdios locals

Avui s’organitzen cantades a Lledoners i familiars, amics i personalitats els envien missatges a través de les ones

Vinguts des de diversos punts de Catalunya fins a l’esplanada de Lledoners, desenes de persones van començar ahir les activitats programades per portar el màxim d’escalf als presos polítics durant aquestes festes i van programar ahir al migdia una cantada de nadales, que es tornarà a repetir avui a les dotze del migdia. Organitzat pel col·lectiu Omplim Lledoners i acompanyats de Músics per la Llibertat, es van interpretar una desena llarga de peces nadalenques tradicionals al voltant de l’arbre de Nadal guarnit per a l’ocasió. A més, avui a les nou del vespre el jove Joan Bonanit farà una cantada popular conjunta amb el text que ha versionat Ariadna P del popular tema Bona nit d’Els Pets, que s’ha distribuït per les xarxes socials. Es pot veure la interpretació a Youtube a càrrec de Sílvia Montells acompanyada de Joan Antonell a la guitarra.

Avui, però, en aquest cas a través d’una quarantena de ràdios locals, els presos també rebran missatges de suport de familiars i amics, que explicaran anècdotes i com viuen normalment aquestes festes de Nadal. Personalitats de tots els àmbits, com ara Gerard Quintana, Lluís Gavaldà, Alguer Miquel, Montserrat Carulla o el futbolista Xavi Hernàndez també ho aprofitaran per fer-los arribar mostres d’afecte i ànim en una iniciativa batejada com a Nadal a la presó i que van idear un col·lectiu de periodistes. El programa també es podrà seguir per internet i s’emetrà a tres quarts de dues de la tarda i a les nou del vespre.

Altres iniciatives proposen que la gent faci una foto amb un plat buit i un llaç groc als àpats de Nadal i la pengi a les xarxes amb l’etiqueta #UnPlatATaula.

Torra visita Bassa

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar ahir Dolors Bassa al centre penitenciari del Puig de les Basses a Figueres i va explicar en una piulada que li havia dit que estava “serena” i “amb energia” per afrontar el judici. Bassa, en el missatge, fa una crida a la gent a guardar “totes les forces per a l’any que ve”.

Homenatge dels amics de sempre a Josep Rull

joan rueda

L’acte que s’organitza cada dia a Terrassa des de fa més d’un any per demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats va tenir diumenge una emoció especial, ja que els amics de sempre de Josep Rull, la seva colla, va decidir fer-li un homenatge, a ell i a la seva família.

En el text que van llegir els seus amics, els membres de la colla asseguren que “la presó no fa per a tu. Per a tu fa la llibertat. la llibertat de l’home just que ets, la llibertat dels homes bons entre els quals sense dubte et comptes”. “Ens en recordem com si fos ahir: ens vas demanar personalment, a cadascun de nosaltres, i col·lectivament, com a colla, que tinguéssim cura de la Meritxell i dels teus fills i hi vas afegir: sou de les millor coses que m’han passat a la vida i sé que sempre us tindré al meu costat. Ens vas emocionar”, s’hi afegeix al text. L’escrit tampoc oblida Meritxell Lluís, la dona de Rull: “Meritxell, ja ho saps: com molts milers de persones, estem amb tu i amb els vostres fills i hi estarem sempre, fins que aquesta injustícia acabi.” L’acte, que cada dia a dos quarts de vuit del vespre té lloc al Raval de Montserrat, també va incloure la lectura de poemes a càrrec de l’actor Toni Albà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona