Política

Nadales i escalf als presos des de ràdios locals

Avui s’organitzen cantades a Lledoners i familiars, amics i personalitats els envien missatges a través de les ones

Vinguts des de diversos punts de Catalunya fins a l’esplanada de Lledoners, desenes de persones van començar ahir les activitats programades per portar el màxim d’escalf als presos polítics durant aquestes festes i van programar ahir al migdia una cantada de nadales, que es tornarà a repetir avui a les dotze del migdia. Organitzat pel col·lectiu Omplim Lledoners i acompanyats de Músics per la Llibertat, es van interpretar una desena llarga de peces nadalenques tradicionals al voltant de l’arbre de Nadal guarnit per a l’ocasió. A més, avui a les nou del vespre el jove Joan Bonanit farà una cantada popular conjunta amb el text que ha versionat Ariadna P del popular tema Bona nit d’Els Pets, que s’ha distribuït per les xarxes socials. Es pot veure la interpretació a Youtube a càrrec de Sílvia Montells acompanyada de Joan Antonell a la guitarra.

Avui, però, en aquest cas a través d’una quarantena de ràdios locals, els presos també rebran missatges de suport de familiars i amics, que explicaran anècdotes i com viuen normalment aquestes festes de Nadal. Personalitats de tots els àmbits, com ara Gerard Quintana, Lluís Gavaldà, Alguer Miquel, Montserrat Carulla o el futbolista Xavi Hernàndez també ho aprofitaran per fer-los arribar mostres d’afecte i ànim en una iniciativa batejada com a Nadal a la presó i que van idear un col·lectiu de periodistes. El programa també es podrà seguir per internet i s’emetrà a tres quarts de dues de la tarda i a les nou del vespre.

Altres iniciatives proposen que la gent faci una foto amb un plat buit i un llaç groc als àpats de Nadal i la pengi a les xarxes amb l’etiqueta #UnPlatATaula.

Torra visita Bassa

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar ahir Dolors Bassa al centre penitenciari del Puig de les Basses a Figueres i va explicar en una piulada que li havia dit que estava “serena” i “amb energia” per afrontar el judici. Bassa, en el missatge, fa una crida a la gent a guardar “totes les forces per a l’any que ve”.

Homenatge dels amics de sempre a Josep Rull

joan rueda

L’acte que s’organitza cada dia a Terrassa des de fa més d’un any per demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats va tenir diumenge una emoció especial, ja que els amics de sempre de Josep Rull, la seva colla, va decidir fer-li un homenatge, a ell i a la seva família.

En el text que van llegir els seus amics, els membres de la colla asseguren que “la presó no fa per a tu. Per a tu fa la llibertat. la llibertat de l’home just que ets, la llibertat dels homes bons entre els quals sense dubte et comptes”. “Ens en recordem com si fos ahir: ens vas demanar personalment, a cadascun de nosaltres, i col·lectivament, com a colla, que tinguéssim cura de la Meritxell i dels teus fills i hi vas afegir: sou de les millor coses que m’han passat a la vida i sé que sempre us tindré al meu costat. Ens vas emocionar”, s’hi afegeix al text. L’escrit tampoc oblida Meritxell Lluís, la dona de Rull: “Meritxell, ja ho saps: com molts milers de persones, estem amb tu i amb els vostres fills i hi estarem sempre, fins que aquesta injustícia acabi.” L’acte, que cada dia a dos quarts de vuit del vespre té lloc al Raval de Montserrat, també va incloure la lectura de poemes a càrrec de l’actor Toni Albà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El govern espanyol retira “definitivament” la seva ambaixadora a l’Argentina

Barcelona
política

Aragonès convoca per al 10 de juny la constitució del Parlament

barcelona
política

El Consell de la República demana una “estratègia compartida” a l’independentisme

barcelona
estat espanyol

Milei apuja el to contra Sánchez

barcelona
Política

Illa ja no descarta a Junts ni al PP

barcelona
llengua

Sense terminis per avançar en l’oficialitat del català a Europa

barcelona

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid