Política

Observadors internacionals creuen que parlar “d’odi o hostilitat” és “subjectiu” i no té res a veure amb els fets

International Trial Watch parla de “manca de proporcionalitat” entre les proves i les penes sol·licitades

L’informe de la vuitena setmana se centra en criticar l’estratègia de la fiscalia

Els observadors internacionals agrupats a International Trial Watch han assenyalat en l’informe de la vuitena setmana de judici que s’han repetit entre els testimonis paraules com “odi, ambient prerrevolucionari, hostilitat i por” que, segons creuen, són “valoracions subjectives” que no guarden relació entre els acusats i els fets que se li imputen. També consideren que la fiscalia “condueix” les respostes dels testimonis i parla de “manca de proporcionalitat” entre les proves que fins ara s’han posat de manifest i les penes que sol·licita la fiscalia (fins 25 anys per a Junqueras). Segons els experts, la fiscalia dona a entendre que reunir-se i cridar o cantar ‘No passaran’ o ‘Votarem’ o mirar amb “desdeny” els policies poden ser mostra de sedició o rebel·lió.

En l’informe de la vuitena setmana, International Trial Watch se centra en criticar l’estratègia de la fiscalia. En aquest sentit, assegura que les tesis de les acusacions sobre la suposada violència que podria tenir “greus conseqüències” en el que s’anomena “criminalització de la protesta o la dissidència” i en la limitació del lliure exercici de les llibertats i drets fonamentals de la societat civil a l’estat espanyol.

També apunta que alguns dels interrogats s’han referit al que han dit d’altres testimonis i això denota, segons els observadors, que coneixien el contingut de declaracions prèvies. “Això va en contra de la garantia d’incomunicació dels testimonis durant la pràctica de la prova”, recull l’informe, tot i que el judici està essent 100% televisat i es retransmet en ‘streaming’ des del portal de mateix Tribunal Suprem.

A més, lamenta que les parts continuïn sense conèixer el calendari complet del judici ni l’ordre en què es completarà la prova testifical, un fet que dificulta “enormement” la preparació dels interrogatoris.

Com en d’altres setmanes, continuen exposant els problemes que suposa la decisió del tribunal de no deixar contrastar els testimonis amb els vídeos aportats a la causa i que això fa que no es permetin aflorar contradiccions. Especialment en setmanes on hi ha desenes de policies que neguen que haguessin colpejat votants o fet ús de les seves defenses. Segons els observadors, no mostrar els vídeos té efectes directes en la valoració de la prova que pugui fer-ne el tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona