Política

Sánchez prepararà amb la societat civil una nova oferta per a un acord programàtic amb Podem

El líder del PSOE afirma que el seu objectiu és evitar una nova convocatòria electoral

El líder del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha enviat aquest dimecres una carta oberta a la militància on promet que no “tirarà la tovallola” i “s’implicarà personalment i de forma decidida durant les pròximes setmanes” per fer possible un govern progressista a partir d’un “acord programàtic” amb Podem i evitar la repetició de les eleccions.

Sánchez, que assegura que ho farà “per convicció i per responsabilitat” apunta que en els pròxims dies elaborarà “una proposta oberta” que presentarà a Podem “per assolir un acord de caràcter programàtic vinculat a la societat civil”. Per fer-ho possible, diu, es reunirà amb els diferents col·lectius de la societat civil com associacions feministes, ecologistes, agents socials, agrupacions del tercer sector “perquè puguin col·laborar en la creació d’un espai comú per assolir un govern progressista”.

Segons el líder del PSOE, l’acord “és possible” i ha de permetre “evitar que Espanya es vegi abocada a noves eleccions”. “Impedir la repetició electoral és una prioritat absoluta per a mi, i treballaré sense descans en les pròximes setmanes per superar-ho”.

Amb tot, el president en funcions descarta el govern de coalició que havia negociat amb Podem i posa com a exemple Portugal o Dinamarca, on “governen partits socialdemòcrates com a forces més votades però comptant amb el suport extern de forces progressistes que garanteixin no només l’estabilitat política, sinó també el compliment d’un acord de govern consensuat des de l’esquerra”.

“Estic convençut que és una fórmula útil per abordar els reptes que té al davant el nostre país, i la millor alternativa al bloqueig a què altres actors, de forma irresponsable, estan decidits a mantenir Espanya”, diu.

Echenique respon

Per part d’Unides Podem, Pablo Echenique ha respost a la carta de Sánchez a la militància socialista i ha assegurat que això significa “acaparar el 100% del poder sense negociar”. En un missatge en el seu compte de Twitter, Echenique assenyala que per a entendre millor la missiva, quan aquest diu que vol un acord programàtic amb Unides Podem que possibiliti un Govern dels socialistes a la portuguesa, això significa que vol el 100% del poder, “encara que estigui lluny de la majoria absoluta”.”Per a entendre millor els titulars: Govern a la portuguesa significa Govern en el qual acaparo el 100% del poder, sense negociar, perquè sí, encara que està lluny de la majoria absoluta i amb l’avantatge de tenir les mans lliures per a pactar amb la dreta quan em doni la gana”, assenyala a la seva piulada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona