Política

Albiach creu que Sánchez vol eleccions

La presidenta de CatECP assegura que Podem farà “tot el possible” per evitar una nova convocatòria a les urnes

La líder dels comuns al Parlament veu “marge per començar a reconstruir la confiança” amb el PSOE

La presidenta de CatECP, el grup dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha augurat que l’estratègia del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, passa per una repetició electoral a l’Estat i ha garantit que Podem farà “tot el possible perquè no sigui així”.

“Tenim prop de 40 dies per fer-lo canviar d’opinió”, ha indicat aquest dijous en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, on també ha afirmat que repetir les eleccions espanyoles “seria un desastre perquè implicaria desmobilització” i posaria en perill “la oportunitat de tenir el govern més progressista des de la Segona República”.

Després que fracassessin les negociacions entre Unides Podem i els socialistes per a la investidura de Sánchez fa dues setmanes, Albiach ha considerat que “hi ha marge per començar a reconstruir la confiança” amb el PSOE.

Sobre aquestes negociacions, ha expressat confiança “plena” en l’equip negociador d’Unides Podem i no ha volgut revelar quins ministrables voldria el grup que lidera Pablo Iglesias: “Hi ha gent molt ben preparada però no diré noms”. El que sí ha fet ha sigut descartar-se, ja que s’ha vinculat al grup dels comuns al Parlament, on té “moltíssima feina”.

Tot i que Iglesias va dir que Catalunya no seria una “línia vermella” per a un govern de coalició amb el PSOE i que es va oferir a assumir la postura socialista si entrava a l’executiu, Albiach ha defensat que Podem no ha renunciat “mai” a un referèndum. “Iglesias tampoc ho ha fet mai. Va dir que tenia molt present la correlació de forces”, ha puntualitzat, i ha aprofitat per carregar contra Sánchez, a qui ha acusat de posar Catalunya com a “excusa”.

La diputada catalana ha qüestionat la voluntat del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, d’aprovar uns pressupostos per a la Generalitat, ja que els ha vinculat a un avançament electoral a Catalunya. “Poso seriosament en dubte que ERC vulgui uns pressupostos”, ha sentenciat.

No obstant això, ha reivindicat l’oferiment de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’acordar alhora els comptes catalans i els de l’Ajuntament i ha rebutjat titllar-ho d’”intercanvi de cromos”. També sobre Barcelona, ha negat “cap canvi” en la política del govern municipal sobre la seguretat i els manters.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell