Política

Buch valorarà el dispositiu policial posterior a la sentència al Parlament després de les eleccions

La comissió d’Interior ha demanat que el nou director, Pere Ferrer, informi dels “plans” que té pels Mossos

El conseller d’Interior, Miquel Buch, compareixerà al Parlament després de les eleccions espanyoles del pròxim 10 de novembre per informar del dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra per les protestes contra la sentència del judici de l’1-O.

La comissió d’Interior de la cambra catalana ha aprovat la seva compareixença i també la del nou director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, en aquest cas per explicar els seus “plans” al capdavant de la Direcció General de la Policia.

La presència del conseller al Parlament es proposarà per la pròxima reunió de la comissió d’Interior, que serà el 20 de novembre, ja que tot i que habitualment se celebra quinzenalment els dies 12 i 13 de novembre s’ha convocat sessió plenària al Parlament.

El 23 d’octubre Buch va explicar que havia demanat comparèixer al Parlament per parlar “l’estona que faci falta” sobre els aldarulls de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i el consegüent dispositiu policial.

A la compareixença al Parlament, tal com s’ha aprovat aquest dimecres, el conseller haurà de referir-se, a més del dispositiu policial per a les mobilitzacions, de “les causes del canvi de direcció del Cos de Mossos d’Esquadra i el pla d’actuació prevista pel nou director”.

També s’ha aprovat la compareixença del nou director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, perquè informi “sobre els seus plans al capdavant de la Direcció General de la Policia” catalana.

Els diputats de JxCat i ERC s’han posicionat en contra que el conseller expliqui les causes del canvi de direcció del cos policial, així com de la compareixença de Ferrer. Montserrat Fornells d’ERC ha argumentat que el conseller “ja va explicar el pla de treball del nou director i això no canvia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona