Política

Un dels empresaris imputats presumia a alcaldes de contactes amb la cúpula de CiU

Ho feia per aconseguir una modificació urbanística

Les transcripcions de les converses telefòniques interceptades a l'empresari Lluís Casamitjana, de la promotora Espais, demostren com aquest imputat va presumir davant de l'exalcalde de Cerdanyola Antoni Morral (ICV) de contactes amb la cúpula de CiU per tal d'afavorir els seus interessos immobiliaris a la zona. Uns contactes que mesos més tard desmentiria en la seva declaració davant el jutge.

L'únic contacte que té Casamitjana en aquest afer és, el juliol de l'any passat, amb Lluís Prenafeta, exsecretari del govern de CiU amb Jordi Pujol, a qui demana que intercedeixi amb el grup de CiU a Cerdanyola que s'oposa a un canvi en la modificació urbanística al parc de l'Alba. Uns canvis que Morral (ICV) veu de bon ull, però que no es poden portar a terme per la negativa de CiU, soci de govern de Morral. Prenafeta aconsegueix per a Casamitjana el mòbil de la regidora i li diu que li truqui «de part d'Artur». Casamitjana es troba amb la regidora Consol Pla, però en cap moment cita el nom de l'actual secretari general de Convergència, segons admet la mateixa regidora. Sí que ho fa, però, en les converses telefòniques que manté amb el llavors alcalde d'aquest municipi i que transcriu el sumari. Així, el 16 de juliol, després de contactes anteriors, Morral truca a Casamitjana i aquest li diu: «Ja he parlat amb la cúpula de CiU –en el sumari no surt enregistrada cap gravació amb dirigents convergents malgrat que Casamitjana té el telèfon intervingut– i després amb Consol Pla.» Segons Casamitjana a Morral, Pla s'avé a canviar el planejament que permeti fer habitatges més reduïts tot i que aquesta mesura farà augmentar el nombre de pisos a la zona. Morral dóna les gràcies a Casamitjana per tenir-lo informat. El canvi urbanístic, però, continua pendent avui. La negativa de CiU a aprovar-ho va provocar que al setembre Morral cessés Pla del govern. El PSC es va fer càrrec de l'alcaldia amb el suport de CiU.

EL PERSONATGE

ANTONI MORRAL
exalcalde de cerdanyola
Va mantenir converses telefòniques amb Casamitjana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.