Política

Aragonès replica Puigdemont que mantindran la via del “diàleg intel·ligent

Recorda que el tercer grau també és “una forma de condemna” i reclama l’amnistia

Assenyala que “no pot ser” que en un debat sobre la independència “uns el facin a la presó i uns altres en els mítings”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha replicat a l’expresident català Carles Puigdemont, que aquest divendres va apostar per una “confrontació intel·ligent” amb l’Estat, que l’independentisme ha practicat també el “diàleg intel·ligent” i ho seguirà fent.

En declaracions als periodistes, després de visitar una empresa de carn ecològica a Campdevànol, Aragonès ha insistit a demanar a l’independentisme que aposti per una “estratègia consensuada i compartida” per aprofitar el seu “potencial extraordinari” per aconseguir el seu objectiu.

Després que Puigdemont va advertir que l’única via “realista” per aconseguir la independència de Catalunya és la “confrontació intel·ligent” amb l’Estat, Aragonès ha replicat que “la confrontació i la negociació, la confrontació i el diàleg, sempre han de ser intel·ligents”.

“Confrontació i negociació, confrontació i diàleg, mobilització. En tots els àmbits s’ha d’actuar amb intel·ligència. Així ho ha fet l’independentisme i així ho seguirem fent”, ha remarcat Aragonès.

En aquest sentit, el dirigent republicà ha subratllat que el seu partit ha explicat “amb tots els detalls” la seva estratègia, que passa per sumar àmplies majories a favor de l’independentisme, enfortir les institucions i internacionalitzar la seva causa.

Aragonès ha recordat que ERC té 89 anys d’història en què ha lluitat per la República, la justícia social i la independència de Catalunya i ha garantit que seguiran “persistint” malgrat les “dificultats”, que no només no els fan fer marxa enrere, ha avisat, sinó que els ajuden a sumar forces per superar-les.

El vicepresident de la Generalitat ha ressaltat que ERC sempre ha tingut en el primer punt dels seus programes crear una República catalana, perquè consideren que la independència és necessària “per oferir un futur de prosperitat compartida per tots els ciutadans de país”.

En l’actual context polític, Aragonès ha defensat que per assolir la República s’ha de poder exercir el dret a l’autodeterminació, que ha d’arribar precedit d’una amnistia per als presos polítics, ja que veu necessari que el debat sobre la independència no es faci amb uns dirigents a la presó i altres fent mítings.

Per aquest motiu, ha insistit que els presos polítics no només han de poder recuperar el tercer grau -un cop la jutge de vigilància penitenciària ho ha avalat- sinó que “la solució” passa per una amnistia que arribi de la mà de l’exercici del dret a l’autodeterminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona