Política

Ayuso diu que la situació millora a Madrid i reclama sortir de l’estat d’alarma

La presidenta regional reitera que les mesures que va adoptar “funcionaven”

Sánchez respon que calia una acció “contundent i ràpida” a la comunitat

En l’inici d’un pont del Pilar marcat per l’estat d’alarma, que impedeix sortir o entrar de la capital espanyola si no és per motius justificats, els madrilenys van viure, ahir, el primer dia de confinament sortint als carrers del centre, com a turistes o consumidors, aprofitant que les limitacions imposades “no tenen res a veure” amb les del març i l’abril.

Els habitants de la capital i dels municipis d’Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla i Torrejón de Ardoz es van quedar de portes endintre. Només es pot entrar o sortir d’aquestes localitats per motius laborals, educatius o d’assistència a persones grans o dependents. Per això, a l’estació d’Atocha, al matí, l’afluència de viatgers era escassa. Tot i la normalitat al carrer, la picabaralla política es va traslladar a Twitter, amb una piulada de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, en què va assegurar que la incidència de casos de coronavirus se situa per sota dels 500 per cada 100.000 habitants i que, per tant, la seva comunitat autònoma “no ha d’estar en estat d’alarma”. “Si no és lliure, no serà Madrid”, va sentenciar.

Segons la presidenta popular, des de fa dues setmanes s’han reduït els llits i els ingressos en hospitals i a l’UCI a causa del coronavirus i també els casos en atenció primària i a urgències. “Les nostres mesures moderades i tècniques funcionaven”, va reivindicar, un cop més.

Des de Braga (Portugal), on es va desplaçar en viatge oficial, Pedro Sánchez va defensar, ahir, l’aplicació de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid, decretada divendres pel seu govern. “No podíem quedar-nos de braços plegats ni mirar cap a un altre costat. S’havia de donar una resposta clara, contundent i ràpida a la situació de la pandèmia a Madrid”, va justificar.

“Sempre hem posat per davant salvar vides i demanem a tots els governants que facin el mateix”, va continuar el president del govern espanyol, que va tornar a allargar la mà a Ayuso: “No hem vingut ni a imposar ni a tutelar, sinó a ajudar, col·laborar i cooperar”, va assegurar.

Els contagis continuen creixent a tot l’Estat

Redacció

Els contagis per coronavirus continuen augmentant a tot l’Estat espanyol, amb especial incidència a Navarra i a Astúries, que sumen cadascuna, les últimes 24 hores, la seva xifra més alta de nous casos en la segona onada. Amb tot, Madrid, que ahir va viure la primera jornada de l’estat d’alarma decretat divendres per un període de 15 dies en un consell de ministres extraordinari, continua sent l’epicentre de la pandèmia. Navarra va notificar, ahir, 463 nous casos, una xifra que va portar les autoritats sanitàries forals a demanar a la ciutadania que “pràcticament s’autoconfini”. Astúries, per la seva banda, va comptabilitzar, les darreres 24 hores, 229 casos actius, la xifra més alta des que va finalitzar l’estat d’alarma en aquesta comunitat.

Més al sud, la ciutat autònoma de Ceuta també va assolir, ahir, el seu pitjor moment de la pandèmia en sumar fins a 80 nous contagis en dos dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona