Política

López Tena: “La crida no és només per als partits, sinó sobretot per als ciutadans”

El jurista considera que la pilota està ara en el terrat de les formacions polítiques, que hauran de prendre posicions vers la independència

En només cinc hores, prop de 4.000 persones s'han adherit al projecte Solidaritat Catalana per la Independència

El jurista i director del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, ha admès que, vint-i-quatre hores després de fer pública la proposta per formar una gran coalició independentista per a les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquesta tardor, la pilota està ara en el terrat dels partits.

Ara bé, el projecte no morirà encara que ERC i CiU no s'hi sumin. I no ho farà perquè, segons ha explicat López Tena en declaracions a Els Matins de Catalunya Ràdio, “la crida no és només per als partits polítics, sinó sobretot per als ciutadans”.

López Tena, acompanyat per l'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, i el diputat d'ERC, Uriel Bertran, van proposar aquest dimarts recollir l'esperit de la coalició Solidaritat Catalana, que es va formar el 1906 i que un any més tard va aconseguir un gran èxit electoral, en una altra gran coalició integrada pels partits sobiranistes, que ara es diria Solidaritat Catalana per la Independència.

En aquests moments, segons López Tena, el projecte només demana als polítics que s'entenguin en un acord de mínims i proposa al poble treballar plegats per la independència de Catalunya.

De fet, el jurista ha assegurat que només cinc hores després de fer-se pública la crida prop de 4.000 persones ja s'havien adherit al projecte a través de la pàgina www.solidaritatcatalana.cat.

Al seu entendre, totes les enquestes apunten que el sentiment cap a l'independentisme va a l'alça i la manifestació del 10-J així ho va posar del manifest. Ara bé, “fins que no es pugui votar, no podrem saber si és un sentiment majoritari en la societat o només d'uns quants”.

La iniciativa de la Solidaritat Catalana per la Independència s'estendrà a tot el territori mitjançant la constitució d'assemblees locals de ciutadans que s'adhereixin al manifest que han presentat, seguint el camí de les consultes independentistes que s'han organitzat en més de 500 municipis catalans sota la tutela de coordinadores locals.

“Si és una quimera es veurà a molt curt termini”, ha sentenciat López Tena.

Respecte al paper de Joan Laporta en tot això, ha defensat que l'expresident del Barça “ha demostrat sobradament la seva capacitat de direcció i lideratge, així com una entrega incondicional al país, i per això és un gran actiu per a Catalunya i per als catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona