Política

El 75% de catalans creu que s'ha d'exigir el coneixement del català als immigrants acollits

El 44,9% dels catalans no saben què són les vegueries, segons l'enquesta elaborada per l'Institut d'Estadística de Catalunya

L'Institut d'Estadística de Catalunya ha fet pública avui una enquesta d'informació demoscòpica sobre la situació actual a Catalunya i l'impacte de les polítiques dutes a terme per la Generalitat. La mostra s'ha realitzat amb 1.200 entrevistes telefòniques a majors de 18 anys, entre el 12 i el 19 de juny.

Entre els resultats de l'enquesta hi destaquen els relatius a l'ús del català per part del immigrants acollits, el grau de satisfacció amb les infraestructures del país, les tendències i exigències en el consum, la situació econòmica i també sobre el canvi climàtic.

Les principals dades són les següents:

-Quant a la dotació d'infraestructures (carreteres, ferrocarrils, ports i aeroports) existents, el 21% la considera "gens adequada", el 39% "poc adequada" i el 32% "bastant adequada".

-El 44,9% no sap que són les vegueries, un 21,7% les considera necessàries i un 20% no creu que facin falta.

-El 75% estaria disposat a "pagar més per un producte agroalimentari de qualitat"

-El 87,5% afirma que la seva economia familiar ha notat una millora per l'actual situació econòmica.

-El 49,5% considera que el govern de la Generalitat "no té com a prioritat les polítiques socials", davant d'un 38,6% que considera que "sí".

-El 67% sosté que hauria de ser "molt prioritari" que la Generalitat promogués l'habitatge per la gent jove.

-Preguntats si creuen que la propera llei d'acollida de la immigració hauria d'exigir el coneixement del català als immigrants", el 41,8% hi està "totalment d'acord" i el 34,9% "més aviat d'acord". El 5,8% hi està "totalment en desacord"

-El 47,6% considera que la Generalitat ha de fer front al canvi climàtic "amb canvis d'hàbits".

Podeu consultar l'enquesta sencera accedint a l'enllaç que adjuntem en el bloc de la dreta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.